stcrt-2009-7968-001.png Structuurvisie ‘Ureterp 2008’ vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Opsterland maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 2 juni 2009 de Structuurvisie ‘Ureterp 2008’ heeft vastgesteld.

Strekking van de visie

De visie geeft in hoofdlijnen de ruimtelijke ontwikkelingen weer voor het ‘bebouwde gedeelte/kom’ van het dorp Ureterp. Het geldend beleid vormt daarbij de basis. De visie omvat tevens het (her)bevestigen van ingezet beleid. Enkele beleidsvoornemens worden geactualiseerd weergegeven. Hieraan zijn enkele besluiten van de gemeenteraad toegevoegd. Wat betreft de toevoeging staat centraal het verplaatsen van de nieuwe sportvelden naar de noordoost kant van het dorp (aansluitend aan het plan Fûgelliet-vervolg) en het (her)invullen van het huidig sportveldcomplex aan de Skoalleane met het noordelijk daarvan gelegen perceel weiland voor woningbouw.

De visie heeft een werkingsduur tot 2015, waarbij op enkele onderdelen een doorkijk wordt gegeven tot 2020. Daarbij gaat het in hoofdzaak om de planning van de woningbouw. De beleids-voornemens worden voor een groot deel per gebied/project beschreven.

Geen bezwaar/beroep mogelijk

De structuurvisie heeft geen direct bindende werking voor burgers. Tegen de vaststelling kan zodoende ook geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Raadplegen stukken

De stukken zijn digitaal te raadplegen via www.opsterland.nl (wonen, werken en inkomen/bouwen en wonen/ruimtelijke plannen/structuurvisie(s)/ter inzage liggende structuurvisie(s)).

Naar boven