stcrt-2009-7967-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Ureterp-De Hege Kamp’ ter inzage

Met ingang van 8 juni 2009 ligt gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Ureterp-De Hege Kamp’ voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Beetsterzwaag (bij de receptie).

Beschrijving van het ontwerpbestemmingsplan

Aan de (zuid-)westzijde van de Skoalleane te Ureterp is een nieuw woongebied gepland. Het beoogde plan omvat de bouw van ongeveer 100 woningen. Op dit moment is het gebied als sportveldcomplex in gebruik en (ten noorden daarvan) als weiland. De woningbouw past niet binnen de kaders van het geldende bestemmingsplan voor het plangebied. Het voorliggende bestemmingsplan heeft daarom tot doel een juridisch-planologische regeling te geven die als basis dient voor de realisatie van de nieuwbouw in het plangebied.

Met ingang van 23 februari 2009 heeft het voorontwerpbestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage gelegen. De inspraakreacties zijn beoordeeld. In het ontwerpbestemmingsplan zijn de reacties naar aanleiding van het vooroverleg opgenomen. Het plan is op een aantal onderdelen aangepast.

Reageren?

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt, kan een ieder:

  • Schriftelijk zijn zienswijze op het genoemde ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Opsterland, postbus 10.000, 9244 ZP Beetsterzwaag;

  • Mondeling een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan (na uitdrukkelijke vermelding) bij de afdeling Ontwikkeling (bestemd voor de gemeenteraad). U kunt hiervoor contact opnemen met het secretariaat Ruimtelijke Plannen, tel. 0512-386340.

Daarnaast kan bij de medewerkers van de afdeling Ontwikkeling nadere informatie worden verkregen over de inhoud en achtergronden van het genoemde ontwerpbestemmingsplan. De stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via www.opsterland.nl (wonen, werken en inkomen/bouwen en wonen/ruimtelijke plannen/bestemmingsplannen/ter inzage liggende plannen).

Naar boven