stcrt-2009-7963-001.png Voorbereidingsbesluit − artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening (uitbreiding wooncomplex Moordrecht)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7, lid 7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 28 mei 2009 heeft besloten te verklaren dat een herziening van het bestemmingsplan ‘Schollevaart’ en ‘Schollevaar, Herziening II’ wordt voorbereid (voorbereidingsbesluit), zoals aangegeven op de bij het besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte tekening.

Deze herziening heeft betrekking op het perceel Vincent van Goghrade, Johan Jongkindrade en de Willem Marisrade. De bestaande Moordrechtflat wordt uitgebreid met 136 seniorenwoningen en 2600 m2 zorg- en serviceruimten. Om deze bebouwing mogelijk te maken is op 29 juli 2008 vrijstelling verleend, als bedoeld in artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. De werkingsduur van het aan de vrijstelling ten grondslagliggende voorbereidingsbesluit is inmiddels verstreken. Voor de verdere bezwaar- en beroepsprocedure van het vrijstellingsbesluit is een geldig voorbereidingsbesluit vereist. Daarom heeft de raad een (nieuw) voorbereidingsbesluit genomen. Het voorbereidingsbesluit besluit treedt in werking met ingang van 4 juni 2009 en heeft een werkingsduur van een jaar.

Genoemd raadsbesluit met bijbehorende tekening liggen met ingang van donderdag, 4 juni 2009 gedurende 6 weken op werkdagen voor een ieder ter inzage in het informatiecentrum van het gemeentehuis. Het raadsbesluit met bijbehorende tekening is ook te raadplegen op de website: www.capelleaandenijssel.nl.

Capelle aan den IJssel, 3 juni 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris,

de burgemeester.

Behoort bij besluit van de gemeenteraad van Capelle aan den IJssel van 18 mei 2009,

de griffier.

Naar boven