stcrt-2009-7950-001.png Bestemmingsplan ‘Groenenhagen-Tuinenhoven’

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op 8 mei 2009 het bestemmingsplan ‘Groenenhagen-Tuinenhoven’ hebben goedgekeurd.

Dit goedkeuringsbesluit ligt tezamen met het bestemmingsplan (met bijbehorende stukken) met ingang van 5 juni 2009 gedurende zes weken (dus t/m 16 juli 2009) op werkdagen ter inzage bij :

  • het City Informatie Centrum, Coolsingel 197 (maandag van 13.00 uur tot 16.30, overige werkdagen van 09.00 tot 16.30 uur), bereikbaar op telefoonnummer 0800-1545.

  • De secretarie van de deelgemeente IJsselmonde, Groene Tuin 317.

Het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website www.wonen.rotterdam.nl.

Het bestemmingsplan heeft – globaal gezien – betrekking op het gebied dat aan de noordzijde begrensd wordt door de John F. Kennedyweg/rijksweg A16, aan de oostzijde door rijksweg A16, aan de zuidzijde door de Groeninx van Zoelenlaan en aan de westzijde door de Groene Tuin en Adriaan Volkerlaan.

Dit bestemmingsplan voorziet in een actualisering van de ter plaatse vigerende bestemmingsplannen en maakt tevens enige nieuwe ontwikkelingen mogelijk, te weten:

  • a. nieuwe woningbouw ten oosten van de Oosterhagen en ten noorden van de Noorderhagen;

  • b. op het scharnierpunt van beide eerdergenoemde stroken woningbouw komt een gebouw met voorzieningen en woningen;

  • c. aan de Bessentuin en Oosterse Tuin komen bijzondere voorzieningen;

  • d. op de gronden tussen Backershagen en Groeninx van Zoelenlaan zijn woningen gepland;

  • e. aan de Kruisherenstraat wordt de bouw van 2 woningen en een schoolgebouw mogelijk gemaakt;

  • f. aan de Adriaan Volkerlaan is een locatie waar desgewenst een brandweerkazerne gevestigd kan worden.

De overige gronden in het plangebied zijn zoveel mogelijk conserverend bestemd overeenkomstig de bestaande situatie.

Aangezien bij Gedeputeerde Staten geen bedenkingen zijn ingediend, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging uitsluitend belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze bij Gedeputeerde Staten naar voren gebracht te hebben, beroep instellen tegen het goedkeuringsbesluit. Het beroepschrift dient te worden verzonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Rotterdam, 3 juni 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen:

H. Goedhart,

algemeen directeur dS+V.

Naar boven