stcrt-2009-7877-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Kleine Kernen’ gemeente Nuth

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Nuth maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Kleine Kernen’ vanaf 28 mei 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage zal liggen in het gemeentehuis, kamer Bouwzaken, Deweverplein 1 te Nuth. De digitale versie is in te zien via de website van de gemeente Nuth. www.nuth.nl

Het ruimtelijke beleid van de gemeente Nuth ligt voor het buitengebied sinds 1998 vast in het bestemmingsplan Buitengebied. De 1e herziening volgde in 2000 en de 2e herziening is net als het onderhavige plan in ontwerpfase. Daarbij is gebleken dat de in dit buitengebied gelegen kleine kernen nagenoeg allemaal een gedateerde juridische regeling hebben. Dit belemmert de gemeente in het ruimtelijk handhavings- en sturingsbeleid en wordt door het rijk en de provincie als ongewenst ervaren. De gemeente Nuth wil in verband hiermee en in het kader van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) de verouderde bestemmingsplannen derhalve actualiseren.

Het bestemmingsplan Kleine Kernen is procedureel afgestemd met bestemmingsplan Nuth met als doel de procedures van beide bestemmingsplannen gelijktijdig te doorlopen.

Door de jaren heen hebben diverse maatschappelijke veranderingen plaatsgevonden. Zo is bijvoorbeeld de bevolkingssamenstelling veranderd, is er een toenemende behoefte aan kwaliteit van de leefomgeving en is er een toenemend autogebruik en milieubesef. Deze en ook andere veranderingen hebben consequenties voor de inhoud van het bestemmingsplan Kleine Kernen. Het ten gevolge van de veranderingen gevoerde beleid is vertaald naar het bestemmingsplan, naar de voorschriften en plankaart.

Gedurende de genoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de raad van de gemeente Nuth, Postbus 22000, 6360 AA Nuth. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kan contact opgenomen worden met de behandelend ambtenaar mevr. N.E.C.A. Sijstermans, tel: 045-5659185. Een telefonische afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzagelegging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

2 juni 2009

Burgemeester en wethouders van Nuth.

Naar boven