stcrt-2009-7875-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘2e herziening Buitengebied’ gemeente Nuth

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Nuth maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘2e herziening Buitengebied’ vanaf 28 mei 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage zal liggen in het gemeentehuis, kamer Bouwzaken, Deweverplein 1 te Nuth. De digitale versie is in te zien via de website van de gemeente Nuth. www.nuth.nl

Het bestemmingsplan Buitengebied is door de Raad van de gemeente Nuth vastgesteld op 21 juli 1998. Het plan is vervolgens door Gedeputeerde Staten van Limburg gedeeltelijk goedgekeurd bij besluit van 2 maart 1999, nr. 99/8086. In het kader van artikel 30 WRO is een 1e herziening van het bestemmingsplan Buitengebied opgesteld, waarin aan een aantal zaken waaraan goedkeuring was onthouden, tegemoet werd gekomen. Deze 1e herziening is op 16 mei 2000 vastgesteld door de Raad en op 12 december 2000 goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Limburg.

Tegen enkele onderdelen van de onthouding van goedkeuring is door de gemeente Nuth beroep ingesteld bij de Raad van State. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft hierover beslist op 12 april 2001. Naar aanleiding van deze uitspraak is thans een verdere herziening van het bestemmingsplan Buitengebied aan de orde. Sinds de vaststelling hebben zich ook enkele nieuwe, ten tijde van de planvorming niet voorziene ontwikkelingen voorgedaan, die thans om regeling in het bestemmingsplan Buitengebied vragen. De desbetreffende ontwikkelingen zullen dan ook in deze 2e herziening van het bestemmingsplan Buitengebied meegenomen worden.

Tot slot wordt in de 2e herziening ook de op een aantal beleidsterreinen geboden ruimte ingevuld. De mogelijkheden die het Provinciaal Omgevingsplan Limburg (versie 2006), de daarop gebaseerde Handreiking Ruimtelijke Ontwikkeling Limburg en de POL uitwerking Bouwkavel op Maat Plus (BOM+) voor agrarische en overige bedrijven alsmede woningen bieden, worden in deze herziening meegenomen.

Gedurende de genoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de raad van de gemeente Nuth, Postbus 22000, 6360 AA Nuth. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kan contact opgenomen worden met de behandelend ambtenaar R.T.J. Stevens, tel: 045-5659228. Een telefonische afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzagelegging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

2 juni 2009

Burgemeester en wethouders van Nuth.

Naar boven