stcrt-2009-7867-001.png Ontwerpbestemmingsplan De Blauwe Berg

Burgemeester en wethouders van Hoorn maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan De Blauwe Berg met de daarbij behorende stukken, van 4 juni tot en met 15 juli 2009 ter inzage ligt bij het loket Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis van Hoorn, Nieuwe Steen 1. Het loket is geopend op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur (op woensdag tot 16.00 uur) en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Tevens is het ontwerp op de website van de gemeente (www.hoorn.nl) in te zien via de route projecten en plannen/bestemmingsplannen/digitale plannen.

Gedurende de periode van terinzageligging kan een ieder mondeling of schriftelijk zienswijzen over het ontwerp naar voren brengen. Dat kan op de volgende wijze:

  • schriftelijk aan burgemeester en wethouders van Hoorn, Postbus 603, 1620 AR Hoorn;

  • per e-mail op het volgende adres gemeente@hoorn.nl;

  • mondeling, na afspraak met de betreffende ambtenaar van de afdeling stadsontwikkeling, tel. (0229) 252462.

Het ontwerp betreft globaal het gebied tussen de sloot achter het Keern, de Provincialeweg, de A7 en de Westfriese Parkweg. Het zuidelijk deel van het bestemmingsplan is hoofdzakelijk conserverend van aard, met het Clusiuscollege, de atletiekbaan, het tenniscomplex, het rugbyveld en de overige sportvoorzieningen, het bebouwingscluster met maatschappelijke voorzieningen in en rond het voormalige Missiehuis, de 2 woningen aan de Provincialeweg, de doorgaande ontsluitingsstructuur de Westfriese Parkweg en de Provincialeweg met de turborotonde. Tevens worden er ten noorden en ten oosten van het voormalige Missiehuis nieuwe kantoren bestemd en direct ten noorden van de atletiekbaan woningen.

In het gebied ten noorden van de Kleine Wijzend worden de reeds aanwezige Westfriese Parkweg en de kunstijsbaan bestemd en tevens nieuwe voorzieningen als een hotel-bioscoopcombinatie, een vermaakcentrum, een restaurant en woningen. Het geheel is opgenomen in een parkachtige structuur met groen, water, wegen en paden en overige verhardingen als pleinen en parkeerterreinen. Langs de Westfriese Parkweg is een geluidswal voorzien. Tevens zijn langs de A7 geluidswerende voorzieningen mogelijk.

Een wijzigingsbevoegdheid maakt het mogelijk dat de Geldelozeweg over de Blauwe Berg wordt doorgetrokken naar de Westfriese Parkweg.

Voor de ontwikkelingen op de Blauwe Berg is al eerder een milieueffectrapportage gevoerd. Tezamen met de overige stukken ligt deze rapportage ter inzage.

Hoorn, 3 juni 2009

Naar boven