stcrt-2009-7771-001.png Bestemmingsplan ‘Appelscha De Hildenberg 2007’

Gedeputeerde Staten van Fryslân hebben op 11 mei 2009, nr. 00820275 het bestemmingsplan ‘Appelscha De Hildenberg 2007’ goedgekeurd. Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen met ingang van 8 juni 2009 voor iedereen ter inzage. De inzagetermijn is zes weken. U kunt de stukken bekijken op ons gemeentehuis.

Het gebied

Het bestemmingsplan heeft betrekking op een gebied in Appelscha tussen de Schapendrift/Hildenberg en de provinciale weg Drachten–Emmen (N381).

In het plan liggen de volgende gebieden:

  • het recreatieterrein ‘Buitenplaats De Hildenberg’

  • een perceel behorende bij Hildenberg 3

  • een perceel van RCN De Roggeberg

  • twee natuurterreinen van Staatsbosbeheer.

De procedure

Op de procedure is van toepassing de Wet op de Ruimtelijke Ordening zoals die gold tot 1 juli 2008.

Reageren?

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan zijn geen bedenkingen ingediend bij Gedeputeerde Staten. Om die reden kan tegen het besluit tot goedkeuring beroep worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest bedenkingen in te dienen bij Gedeputeerde Staten. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019 te 2500 EA Den Haag) en wel binnen de periode van 6 weken dat het besluit ter inzage ligt.

Het besluit tot goedkeuring treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn bij de voorzitter van genoemde Afdeling een verzoek om een voorlopige voorziening wordt ingediend, dan treedt het goedkeuringsbesluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven