stcrt-2009-7760-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan

Bij het loket Bouwen en milieu in het huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, 7442 MA Nijverdal ligt met ingang van 31 mei 2009 gedurende zes weken ter inzage het besluit van de raad van de gemeente Hellendoorn tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2009’. Het loket is geopend op werkdagen van 08.00 uur tot 14.30 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630213. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kan ook worden ingezien via de website van de gemeente Hellendoorn (http://www.hellendoorn.nl/diensten/projecten/bestemmingsplannen/in-procedure/00001/).

Het plangebied omvat het hele buitengebied van de gemeente Hellendoorn. De bebouwde kommen van Nijverdal, Hellendoorn, Daarle, Daarlerveen en Haarle zijn geen onderdeel van dit bestemmingsplan. Ook het gebied tussen Hellendoorn, Nijverdal en de Kruidenwijk aan de noordkant begrensd door de Reggeweg/Collenstaartweg maakt geen onderdeel uit van het bestemmingsplan.

Met dit bestemmingsplan wordt onder andere beoogd om het bestemmingsplan in overeenstemming te brengen met het reconstructieplan Salland-Twente. In het kader van het reconstructieplan zijn gebiedsvisies vastgesteld door de raad voor de landbouwontwikkelingsgebieden en deze zijn vertaald in het bestemmingsplan. Tevens wordt het plan aangepast naar de huidige stand van de beleidsruimte binnen de gemeente. Het plan biedt daarmee veelal ruimere mogelijkheden dan het nu geldende bestemmingsplan voor het buitengebied.

De raad heeft het plan vastgesteld in afwijking van het ter visie gelegde ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen betreffen op hoofdlijnen het volgende:

  • Bestemming motorcrossterrein aan de Koetreeweg

  • Uitbreidingsmogelijkheden hotel De Uitkijk

  • (Her)bestemming enkele recreatiewoningen

  • Toewijzing bouwblok aan de Ommerweg

  • Handhaving agrarische bestemming kavels Bergleidingweg

  • Een enkele bouwblokaanpassing op perceelsniveau.

Aan de regels is toegevoegd:

  • de wijzigingsmogelijkheid tot het uitvoeren van de regeling Rood-voor-Rood met gesloten beurs

  • het realiseren van bedrijfsgebouwen voor het huisvesten van vee is pas toelaatbaar nadat is komen vast te staan dat dit haalbaar is binnen de kaders van de Natuurbeschermingswet 1998.

De exacte inhoud van de wijzigingen kan gedurende de terinzagelegging van het vastgestelde plan bij de balie van het loket Bouwen en milieu worden ingezien.

Degene die tijdig zijn zienswijze heeft kenbaar gemaakt bij de raad, alsmede een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de raad kenbaar te maken, kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zover de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan een belanghebbende gedurende de termijn van terinzageligging tegen deze wijzigingen schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrecht-spraak van de Raad van State.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het indienen van een beroepschrift schorst het in werking treden van het bestemmingsplan niet. Daartoe kan eveneens gedurende de termijn van terinzagelegging een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven