stcrt-2009-7742-001.png Kennisgeving besluit op m.e.r.-aanmeldingsnotitie

De gemeente Echt-Susteren heeft op 21 augustus 2008 (met aanvullingen op 2 februari 2009 en 23 april 2009) de mededeling ontvangen van H.E.M. Timmermans, Middenheideveldweg 3a in Maria Hoop dat zij voornemens zijn om een m.e.r.-beoordelingsplichtige activiteit uit te voeren op de locatie Veestraat ongenummerd te Maria Hoop (kadastraal bekend gemeente Echt-Susteren, sectie L, nummer 147). Hij is voornemens om een vleesvarkensbedrijf met een drijfmest foliebassin voor 2.998 vleesvarkens op te richten en in werking te hebben.

Ingevolge artikel 7.8a van de Wet milieubeheer en categorie 14 van bijlage D van het Besluit milieueffectrapportage is deze voorgenomen activiteit m.e.r.-beoordelingsplichtig.

Ingevolge artikel 7.28, lid 2 Wm wordt een vergunningaanvraag pas in behandeling genomen nadat het bevoegd gezag een besluit heeft genomen omtrent de eventuele m.e.r.-plicht, na toetsing op een zgn. aanmeldingsnotitie (art 7.8 a, lid 1 Wm). Dit betekent dat de ingediende vergunningaanvraag vooralsnog buiten behandeling is gelaten tot nadat onderhavig besluit op de aanmeldingsnotitie is genomen.

Een milieueffectrapportage moet worden opgesteld indien bijzondere omstandigheden met betrekking tot deze activiteit daartoe aanleiding geven. Deze bijzondere omstandigheden zijn, aldus artikel 7.8b, vierde lid van de Wet milieubeheer:

  • a. de kenmerken van de activiteit,

  • b. de plaats waar de activiteit plaatsvindt,

  • c. de kenmerken van het potentiële effect.

Na toetsing van de voorgenomen activiteit aan deze omstandigheden heeft het bevoegd gezag besloten dat dhr. H.E.M. Timmermans voor deze activiteit geen MER behoeft op te stellen.

Het besluit en bijbehorende stukken liggen in het gemeentehuis ter inzage bij de receptie in de publiekshal, Nieuwe Markt 55 in Echt met ingang van 29 mei 2009 gedurende een periode van zes weken (tot en met 9 juli 2009) maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, dinsdag van 9.00 tot 13.00 uur en op woensdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Voor een mondelinge toelichting op de stukken alsmede voor kopieën van de stukken kan men zich wenden tot de Afdeling Vergunningen, Handhaving en Heffingen. Kopieën van de stukken worden verstrekt tegen betaling van de kosten.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van de uiteindelijke besluiten, te weten de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer.

Echt-Susteren, 28 mei 2009

Naar boven