stcrt-2009-7735-001.png Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpexploitatieplan Hoek Kostverlorenstraat-Plataanlaan

Burgemeester en wethouders van Weesp maken bekend dat met ingang van 4 juni 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage liggen:

  • Ontwerpbestemmingsplan Hoek Kostverlorenstraat-Plataanlaan

    (ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening);

  • Ontwerpexploitatieplan Hoek Kostverlorenstraat-Plataanlaan

    (ingevolge artikel 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening).

Het bestemmingsplan bestaat uit toelichting, planregels, plankaart, bijlagen en heeft betrekking op de 3 percelen aan de Plataanlaan op de hoek met de Kostverlorenstraat.

Het bestemmingsplan voorziet in een globale woonbestemming, die burgemeester en wethouders nader moeten uitwerken om de bouw van een markant appartementencomplex mogelijk te maken. Deze ontwikkeling maakt onderdeel uit van de stedenbouwkundige visie voor het herstructureringsproject Hart van Hogeweij.

Het exploitatieplan biedt de gemeente Weesp de mogelijkheid om kosten te verhalen en locatie-eisen te stellen. Aangezien het bestemmingsplan een globale status heeft, die nader uitgewerkt moet worden, heeft ook dit exploitatieplan een globaal karakter. Bij de uitwerking van het bestemmingsplan moet ook het exploitatieplan worden herzien.

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpexploitatieplan en andere terzake zijnde stukken liggen formeel ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor, Nieuwstraat 70a. Het informatiecentrum is op werkdagen geopend van maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur, op vrijdag tussen 8.30 en 12.00 uur en op dinsdagavond van 17.30 tot 19.30 uur.

Zienswijzen

Gedurende de termijn kan een ieder (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling zienswijzen omtrent het bestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Weesp, postbus 5099, 1380 GB Weesp. Eveneens binnen deze termijn kunnen belanghebbenden (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling zienswijzen ten aanzien van het exploitatieplan kenbaar maken bij de gemeenteraad. Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met mevrouw Brilman, de heren Tromp of Gijzen van het team Ruimtelijke Ordening (telefoonnummer 0294-491 303/331/288).

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpexploitatieplan en andere stukken zijn gedurende de termijn ook te zien op de gemeentelijke website www.weesp.nl.

Disclaimer:

Aan de digitale publicatie en stukken kunnen geen rechten worden ontleend. De analoge stukken zijn juridisch gezien rechtsgeldig.

Weesp, 25 mei 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weesp,

B. Horseling,

burgemeester.

C. Rootjes,

secretaris.

Naar boven