stcrt-2009-7731-001.png Gedeeltelijke goedkeuring bestemmingsplan ‘KruseVeer’

Gedeputeerde Staten hebben bij besluit van 12 mei 2009 gedeeltelijk goedkeuring verleend aan het bestemmingsplan ‘KruseVeer’. Dit bestemmingsplan heeft tot doel de transformatie van het voormalige veerplein in Kruiningen naar een woongebied juridisch planologisch mogelijk te maken. Binnen het plangebied zal een woonwijk worden gerealiseerd met circa 250 woningen.

Gedeputeerde Staten hebben goedkeuring onthouden aan de volgende onderdelen van de voorschriften:

  • Artikel 4, lid 2

  • Artikel 4, lid 4 (sub a, b en c);

voor zover het de op de plankaart aangegeven bebouwing op het havenplateau/boulevard, met de nadere aanduidingen W12(s)(bv) en W14(s)(bv), betreft.

Inzage

Het goedkeuringsbesluit ligt van 4 juni tot en met 15 juli 2009 samen met het bestemmingsplan ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen. Het gemeentehuis is op maandag tot en met donderdag geopend van 9.00 uur tot 14.00 uur, op vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en verder uitsluitend op afspraak. Zo’n afspraak kunt u maken via het sectorsecretariaat onder doorkiesnummer (0113) 395 395.

Rechtsmiddelen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het goedkeuringsbesluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage) door degene die tijdig op grond van artikel 27, eerste of tweede lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bedenkingen bij Gedeputeerde Staten heeft ingediend en een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest dit te doen. In afwijking hiervan kan, voor zover het besluit van Gedeputeerde Staten strekt tot onthouding van goedkeuring, een ieder hiertegen beroep instellen.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Op grond van artikel 28, lid 7, van de Wet Ruimtelijke Ordening treedt het goedkeuringsbesluit daags na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij in samenhang met het aantekenen van beroep een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het goedkeuringsbesluit niet in werking alvorens op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Kruiningen, 3 juni 2009

Namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal,

J. Gideonse,

hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Naar boven