stcrt-2009-7665-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum voor de kunsten, ’t Atrium’

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig (afdeling 3.2), artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat een ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum voor de Kunsten, het Atrium’ ter inzage zal worden gelegd. Het plangebied ligt aan de westelijke rand van de historische stadskern, dat is aangewezen als beschermd stadsgezicht. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Noorderkerk en Het Bolwerk aan de Kerkgracht (westzijde), het gebouw de Poort aan het Oud Kerkhof (zuidzijde) en aan de noordoostzijde de Kerksteeg en de perceelsgrens van de bebouwing aan de Nauwe Noorderhorne.

Het onderhavige bestemmingsplan voorziet in een planologische en juridische regeling voor de bouw van een overkapping en de achterwand tussen de afzonderlijke gebouwen van het Centrum voor de Kunsten. Hierdoor ontstaat een centrale (verkeers)ruimte (Atrium) die tevens voor kleinschalige, culturele activiteiten kan worden gebruikt.

Ten aanzien van het voorontwerpbestemmingsplan is voor een deel van het plangebied een kleine wijziging in de bouw- en goothoogte aangebracht.

Het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Centrum voor de Kunsten, ’t Atrium’ bevat een toelichting, een plankaart en voorschriften, betrekking hebbende op zowel het gebruik van de gronden en opstallen als de toegestane bebouwing.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 29 mei 2009 t/m 9 juli 2009, gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op de afdeling Ontwikkeling (Kruizebroederstraat 26) op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur (behoudens vrijdagmiddagen). Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen op de volgende wijze:

  • schriftelijk (adres: Gemeenteraad van Sneek, Postbus 10.000, 8600 HA Sneek), of

  • mondeling, bij voorkeur na afspraak met de afdeling Ontwikkeling (dhr. S.G. Faber, telefoon: 0515-485576). Om praktische redenen verdient het aanbeveling een dergelijk verzoek te doen uiterlijk 14 dagen voor het einde van de tervisieleggingstermijn om termijnoverschrijding te voorkomen.

Naar boven