stcrt-2009-7630-001.png Voorontwerpbestemmingsplan ‘Koppelleiding Flevopolder–Noordoostpolder (9110)’

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geeft het college van Dronten kennis van het feit dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor de aanleg van een aardgastransportleiding tussen Swifterbant en Emmeloord. In dit kader is gereed het voorontwerpbestemmingsplan ‘Koppelleiding Flevopolder–Noordoostpolder (9110)’.

Het bestemmingsplan zal de aanleg van een aardgastransportleiding mogelijk maken van Swifterbant naar Emmeloord. Het tracé loopt over een lengte van circa 6 kilometer door de gemeente Dronten. Ten zuidoosten van Swifterbant sluit de leiding aan op een bestaand locatieschema van de Gasunie aan de Elandweg. Vanaf daar loopt de nieuwe leiding in noordelijke en westelijk richting langs de Elandweg. Daarna loopt de leiding in noordelijke richting langs de waterloop de Elandtocht. Tussen de Elandtocht en de Tarpanweg kruist de leiding de Ketelmeerdijk en wordt in een rechte lijn richting het noorden onder het Ketelmeer aangelegd. In het Ketelmeer ligt tevens de grens van de gemeente Dronten met de gemeente Noordoostpolder.

U kunt de desbetreffende stukken van 2 juni 2009 tot en met 14 juli 2009 (6 weken) tijdens openingstijden inzien bij:

  • De publieksbalie van het gemeentehuis.

  • De openbare bibliotheek te Swifterbant.

  • De wijkpost te Swifterbant.

Het gehele plan is ook beschikbaar op www.dronten.nl via de submenu’s Mijn gemeente, Bouwen en Wonen → Bestemmingsplannen.

Inspraakreactie

Tijdens de inzagetermijn kunt u een schriftelijke inspraakreactie indienen bij het college van de gemeente Dronten, t.a.v. de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, Postbus 100, 8250 AC DRONTEN. Ook kunt u tijdens deze termijn mondeling een inspraakreactie indienen. Dit kan door een afspraak te maken met dhr. E. Heldoorn, via tel. (0321) 388 215.

Van deze inspraakperiode wordt een verslag gemaakt. Wanneer burgemeester en wethouders dit verslag hebben vastgesteld, is de inspraakprocedure afgerond.

Dronten, 29 mei 2009

Burgemeester en wethouders van Dronten,burgemeester,

A.B.L. de Jonge.

Secretaris,

R. Kool.

Naar boven