Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 13 mei 2009, WBJA/JA-BBS/09/9126, houdende wijziging van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit secretaris-generaal SZW 2009

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 3, eerste lid, onderdeel k, en 11 van het Organisatie, mandaat- en volmachtbesluit secretaris-generaal SZW 2009;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 8, onderdeel e, van het Organisatie, mandaat- en volmachtbesluit secretaris-generaal SZW 2009 wordt ‘beslissingen in bezwaar- en beroepsprocedures’ vervangen door: de beslissing op een bezwaar- en beroepschrift.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij is geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2009.

Deze regeling zal in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 13 mei 2009

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

namens deze:

de secretaris-generaal,

J.F. de Leeuw.

TOELICHTING

Artikel 8 van het Organisatie, mandaat- en volmachtbesluit secretaris-generaal SZW 2009 regelt de verantwoordelijkheid van de directie Wetgeving, Bestuurlijke en Juridische Aangelegenheden. Door de verandering van de terminologie wordt de verantwoordelijkheid van de directie Wetgeving, Bestuurlijke en Juridische Aangelegenheden verduidelijkt. Door alleen de beslissing op een bezwaar- en beroepschrift uit te zonderen van de verantwoordelijkheid van de directie Wetgeving, Bestuurlijke en Juridische Aangelegenheden, in plaats van het ruimere ‘beslissingen in bezwaar- en beroepsprocedures’, vallen het nemen van een beslissing om hoger beroep in te stellen en het ondertekenen van een verweerschrift onder de verantwoordelijkheid van de directie Wetgeving, Bestuurlijke en Juridische Aangelegenheden.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

namens deze:

de secretaris-generaal,

J.F. de Leeuw.

Naar boven