stcrt-2009-7595-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Bergse Haven 2’

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Bergse Haven 2’ gereed is.

Het plangebied van het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door de Binnenschelde, het Retranchement (fietspad Kijk – in – de – Pot), de achterzijde woonboulevard Van Konijnenburgweg, zuidelijk om het gebouw De Zeeland heen, oostzijde Papegaaiplein, de Oude Vissershaven, de Rijtuigweg en de Smitsvest, Van Gorkumweg, de Noordlandseweg en de Noordlandsedam (tussen de Binnenschelde en het Zoommeer).

Op 24 november 2005 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Bergse Haven vastgesteld. Het bestemmingsplan Bergse Haven voorziet in een juridisch-planologisch kader om een nieuwe woonwijk te realiseren. Op 27 juni 2006 hebben Gedeputeerde Staten (GS) het bestemmingsplan gedeeltelijk goedgekeurd. De redenen voor de gedeeltelijke goedkeuring waren voornamelijk gelegen in cultuurhistorische aspecten en de systematiek van de juridische regeling van de uitwerking en wijzigingsplannen. De juridische regeling was volgens GS in het moederplan onvoldoende concreet en objectief bepaald. Goedkeuring is onthouden aan twee onderdelen Groen op de plankaart en aan enkele voorschriften. De voorschriften ten aanzien van de uitwerking- en wijzigingsbevoegdheden vergen de grootste reparatie. Daarnaast heeft de Raad van State op 23 januari 2008 goedkeuring onthouden aan artikel 20 (Groen), lid 4.3 onder a van de planvoorschriften.

De gemeenteraad dient een nieuwe bestemmingsplan vast te stellen met in achtneming van het besluit van GS en de Raad van State. Het voorliggende bestemmingsplan Bergse Haven 2 voorziet in de benodigde reparatie. Daarnaast zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd ten aanzien van het deelgebied Kijk in de Pot, ten aanzien van een nadere stedenbouwkundige uitwerking van het plangebied, ten aanzien van de leidingen, ten aanzien van wijzigingen in het traject van de Markiezaatsweg en de Van Konijnenburgweg en de realisering van een kantoorpand nabij de Van Konijnenburgweg. Ook zijn er wijzigingen van het plan in verband met de aansluiting bij de standaardisering van de bestemmingsplannen binnen onze gemeente.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 2 juni 2009 gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl. Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingezonden aan de gemeenteraad (postadres: Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien u mondelinge zienswijzen wenst in te brengen, neemt u contact op met de heer J. Cats, telefoon (0164) 277555 danwel de heer B. Verdonschot, telefoon (0164) 277491. U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw zienswijzen kunt weergeven. Voor inhoudelijke informatie kunt u opnemen met mevrouw N. Peers van het Afdeling Bestuurlijke en Juridische Zaken (0164-277544).

Bergen op Zoom, 1 juni 2009

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom,

de burgemeester,

J.M.M. Polman.

De secretaris,

G. van Hofwegen.

Naar boven