stcrt-2009-7588-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Hoofddorp Graan voor Visch 2008’

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8, lid 3, van de ‘Wet ruimtelijke ordening’ bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 14 mei 2009, nummer 09/16742, het bestemmingsplan ‘Hoofddorp Graan voor Visch 2008’ gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft vastgesteld.

Het plan

Het plangebied wordt globaal begrensd door het Achterkanaal aan de noordzijde van de Geniedijk, de Hoofdvaart en de Van Heuven Goedhartlaan. Het bestemmingsplan regelt het gebruik en de bebouwing van de in het plan opgenomen gronden en bouwwerken.

De wijzigingen ten opzichte van het ter visie gelegde ontwerp-bestemmingsplan betreffen in essentie de volgende:

  • het opnemen van een aanduiding ‘nutsvoorziening’ op gronden gelegen achter Graan voor Visch 15101 t/m 15108;

  • enkele aanpassingen/aanvullingen aan artikel 1 'Begripsbepalingen', artikel 2 ‘Wijze van meten’, artikel 6 ‘Groen’, artikel 11 ‘Verkeer’ en artikel 17 ‘Leiding’.

Inzien

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en bijbehorende stukken (plankaart, regels, toelichting) met de bijbehorende documenten ligt formeel ter inzage in het Informatiecentrum/Centrum voor Bedrijven en Instellingen (CBI) in het raadhuis, Raadhuisplein 1 te Hoofddorp. Dit is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 13.00 uur.

De terinzagelegging begint op 29 mei 2009 en duurt zes weken.

Ook op de website van de gemeente (www.haarlemmermeer.nl/)kunnen de planstukken worden geraadpleegd.

Beroep

Gedurende de periode van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden.

Het beroepschrift dient in tweevoud te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Ingevolge artikel 3.8, lid 5, van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van voormelde beroepstermijn.

Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend. Indien dit gebeurt binnen de beroepstermijn treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Een folder over de beroepsprocedure kunt u aanvragen via telefoon 0800-8051 van Postbus 51 of via internetsite www.postbus51.nl Informatie vindt u ook op de internetsite van de Raad van State www.raadvanstate.nl.

Hoofddorp, 28 mei 2008

Naar boven