stcrt-2009-7584-001.png Onherroepelijke bestemmingsplannen ‘Bedrijventerrein De Berk II’ en Paraplubestemmingsplan Bijgebouwen

Burgemeester en Wethouders van Echt-Susteren maken hierbij bekend, dat de besluiten van Gedeputeerde Staten van Limburg d.d. 16 september 2008 inzake de goedkeuring van het op 14 februari 2008 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein De Berk II’, alsmede d.d.10 maart 2009 inzake de goedkeuring van het op 6 november 2008 door de gemeenteraad vastgestelde Paraplubestemmingsplan Bijgebouwen, onherroepelijk geworden zijn.

Bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein De Berk II’: globale inhoud bestemmingsplan en begrenzing plangebied

Het bestemmingsplan is gebaseerd op de in 21 februari 2003 door Provinciale Staten van Limburg vastgestelde POL-aanvulling Provinciaal economisch kerngebied St.Joost, meer speciaal op het gedeelte dat betrekking heeft op het gebied ten noorden van het bedrijventerrein De Berk.

Met het bestemmingsplan wordt beoogd de ontwikkeling van een bedrijventerrein, in hoofdzaak ten behoeve van de bedrijfssegmenten transport en distributie, logistiek en modern gemengd, planologisch te regelen.

Met name met het oog op het creëren van flexibiliteit bij de invulling en inrichting van het terrein is gekozen voor een globaal bestemmingsplan.

Binnen de hoofdbestemming ‘Bedrijventerrein’ wordt ook de aanleg van infrastructuur (inclusief de gebiedsontsluitingen) mogelijk gemaakt.

Het nieuwe bedrijventerrein wordt in fysieke zin globaal begrensd door de A2/A73, de N295, de spoorlijn Sittard-Roermond en de noordelijke grens van het bedrijventerrein De Berk.

Verder is dit bedrijventerrein voorzien van een geluidzone (ruim) rondom het fysieke bedrijventerrein, waarbuiten het geluidniveau als gevolg van industrielawaai minder zal zijn dan 50 dB(A). De grens van deze geluidzone (is de 50 dB(A)-contour) vormt tevens de formele grens van het bestemmingsplan. Binnen de op de plankaart aangegeven geluidzone zijn (voorschriften van) onderliggende bestemmingsplannen deels aangepast in verband met deze zone.

De zone is in het belang van de leefbaarheid van de omgeving. In dit verband zal een geluidboekhouding worden gevoerd.

Paraplubestemmingsplan Bijgebouwen: globale inhoud bestemmingsplan en begrenzing plangebied

Op 1 juli 2008 is de Wet ruimtelijke ordening (Wro) in werking getreden. De regels voor het verlenen van vrijstellingen/ontheffingen zijn daarbij veranderd. Daarnaast is, als uitvloeisel van deze wet, gestart met een herziening van alle oudere bestemmingsplannen van de gemeente Echt-Susteren. Om onnodige procedures voor burgers te voorkomen wordt het in 2002 reeds vastgestelde gemeentelijk bijgebouwenbeleid vertaald in een overkoepelend bestemmingsplan voor de bebouwde kom. Met het bestemmingsplan worden de bouwmogelijkheden voor bijgebouwen (o.a. garages, bergingen, tuinhuisjes) binnen de bebouwde kom van onze gemeente gelijk getrokken.

Ter inzage

De goedkeuringsbesluiten van Gedeputeerde Staten en de betreffende bestemmingsplannen liggen met ingang van 29 mei 2009 voor een ieder ter inzage in het Stadhuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op dinsdag van 9.00 uur tot 13.00 uur en op woensdag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Echt-Susteren, 28 mei 2009

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren,

D.A.M. Akkermans,

burgemeester.

G.W.T. van Balkom,

secretaris.

Naar boven