stcrt-2009-7570-001.png Plan-MER bestemmingsplan Binckhorst

De gemeenteraad heeft op 6 februari 2008 kennis gegeven van haar voornemen tot het uitvoeren van een milieueffectrapportage voor plannen (Plan-MER) bij het globale bestemmingsplan Binckhorst. Dit Plan-MER is door het College van B&W vrijgegeven voor terinzagelegging. Iedereen kan van 29 mei tot en met 9 juli, 17.00 uur een reactie indienen op het Plan-MER bestemmingsplan Binckhorst.

Het bestemmingsplan Binckhorst (Nieuw Binckhorst Zuid) is een globaal bestemmingsplan met uitwerkingsplicht. Dit betekent dat de hoofdlijnen van de ruimtelijke structuur worden vastgelegd. Op grond van de Wet milieubeheer is het bestemmingsplan Binckhorst (Nieuw Binckhorst Zuid) MER-plichtig. Het Plan-MER past bij het detailniveau van dit bestemmingsplan en geeft op hoofdlijnen de te verwachten milieueffecten weer van de nieuwe ontwikkelingen in Binckhorst.

Procedure

Het doel van een Plan-MER is het milieubelang een volwaardige rol te laten spelen bij de besluitvorming over ruimtelijke plannen. De procedure voor het opstellen van een Plan-MER is vastgelegd in de Wet milieubeheer. Iedereen kan zijn of haar zienswijze op het Plan-MER indienen bij de gemeente. Daarnaast wordt de ‘Commissie voor de m.e.r.’ gevraagd een advies op het Plan-MER te geven.

Inzage

Het Plan-MER Binckhorst ligt van 29 mei tot 9 juli 2009 tijdens openingsuren ter inzage op de volgende locaties in Den Haag:

  • Gemeentelijk Contact Centrum, Spui 70.

  • Stadsdeelkantoor Laak, Slachthuisplein 25.

  • Stadsdeelkantoor Haagse Hout, Loudonstraat 95.

  • Stadsdeelkantoor Leidscheveen Ypenburg, Brigantijnlaan 303.

Het Plan-MER is ook in te zien via de website van de gemeente Den Haag: www.denhaag.nl → Plannen en projecten → Milieu en duurzaamheid → Milieueffectrapportage

Het Plan-MER Binckhorst ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan Binckhorst (Nieuw Binckhorst Zuid) ter inzage (zie kennisgeving elders in deze krant).

Inspraak

Van 29 mei tot en met 9 juli 2009, 17.00 uur kan een ieder op het Plan-MER reageren. U kunt uw reactie op het Plan-MER o.v.v. ‘Inspraak Plan-MER Binckhorst’ sturen naar:

Gemeente Den Haag

Dienst Stadsbeheer, afdeling Milieu & Vergunningen – Beleid

T.a.v. mevrouw A.R. Niass/de heer A. Finkers

Postbus 12651

2500 DP DEN HAAG

Voor het inbrengen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met mevrouw Niass of de heer Finkers.

Alle zienswijzen worden openbaar gemaakt. Mocht u niet willen dat uw persoonlijke gegevens bekend worden, dan kunt u dat in een aparte brief aangeven bij uw zienswijze. De zienswijze zelf kunt u dan anoniem, dus zonder persoonlijke gegevens, erbij doen.

Naar boven