stcrt-2009-7508-001.png Ontwerproutering gevaarlijke stoffen gemeente Woerden

Tot nu toe is binnen de gemeente Woerden geen vaste route voor het transport van gevaarlijke stoffen vastgesteld. Dit betekent dat dit verkeer ‘vrij’ door de gemeente kan plaatsvinden en dat ook doorgaand verkeer met deze stoffen over het grondgebied van de gemeente mogelijk is.

In aansluiting op het project van de provincie Utrecht om in de provincie over een routenet te gaan beschikken en dit transport beter te reguleren heeft de gemeenteraad het voornemen een route voor transport van gevaarlijke stoffen vast te stellen in de gemeente Woerden.

Als de route is vastgesteld mag transport van bepaalde soorten gevaarlijke stoffen als propaan, LPG en grote hoeveelheden vuurwerk alleen binnen de gemeente Woerden plaats vinden als de bestemming aan de vastgestelde route ligt. Transporten buiten deze route om zijn alleen toegestaan als daarvoor ontheffing is verleend én de bestemming in de gemeente Woerden ligt. Doorgaand verkeer van en naar andere gemeenten wordt in principe niet toegestaan.

Vanaf 29 mei 2009 tot en met 10 juli ligt het ontwerp ter inzage. U kunt dit ontwerp inzien bij:

  • Milieudienst Noord-West Utrecht, Straatweg 66a te Breukelen, elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur;

  • Gemeentehuis Woerden, Blekerijlaan 14 te Woerden, tijdens openingstijden.

Als u een toelichting wilt of de stukken op een ander tijdstip wilt inzien, kunt u hiervoor een afspraak maken met afd. externe veiligheid van de milieudienst dhr. C. Roodhart, via tel. 0346-260646 of mw. C. de Kriek, tel. 0346-260629.

Zienswijze

Overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht stelt de gemeenteraad belanghebbenden in de gelegenheid om gedurende de bovengenoemde periode hun zienswijze in te dienen over het ontwerp. U kunt uw zienswijze mondeling (na afspraak) of schriftelijk indienen bij de gemeente Woerden p/a Milieudienst Noord-West Utrecht, Postbus 242, 3620 AE te Breukelen.

Naar boven