stcrt-2009-7507-001.png Kennisgeving goedkeuring bestemmingsplan ‘Uitbreiding Drachtstercompagnie-Zuid’

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het College van Gedeputeerde Staten van Fryslân bij besluit van 12 mei 2009, met nummer 00814819, het door de gemeenteraad op 2 december 2008 ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Uitbreiding Drachtstercompagnie-Zuid’ heeft goedgekeurd.

Met het bestemmingsplan wordt de aanleg van een woonuitbreiding aan de zuidzijde van Drachtstercompagnie mogelijk gemaakt. Het plangebied ligt tussen de Fallaetswei en De Feart en sluit aan op de bestaande nieuwbouw van Drachtstercompagnie. Aanleiding voor het opstellen van dit bestemmingsplan is het gemeentelijke woonplan 'Nieuwe Stijl' waarin deze uitbreiding is voorzien. Het vastgestelde bestemmingsplan bestaat uit een plankaart, voorschriften en een toelichting.

Het bestemmingsplan en het goedkeuringsbesluit liggen met ingang van vrijdag 29 mei 2009 tot en met donderdag 9 juli 2009, tijdens kantooruren, ter inzage bij de Centrale Publieksbalie in het gemeentehuis, Gauke Boelensstraat 2 te Drachten.

Beroep

Tegen het door Gedeputeerde Staten goedgekeurde bestemmingsplan kan gedurende genoemde termijn beroep worden ingesteld door:

  • degene die tijdig bedenkingen heeft ingediend bij Gedeputeerde Staten;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest bedenkingen in te dienen bij Gedeputeerde Staten.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indien(st)er;

  • b. dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d. de gronden van het beroep.

Een gemotiveerd beroepsschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage. Het besluit van Gedeputeerde Staten omtrent goedkeuring treedt in werking daags na afloop van de hierboven genoemde beroepstermijn. Indien tijdens deze beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven