stcrt-2009-7499-001.png Vestiging voorkeursrecht (art. 6 Wvg)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals maken op grond van artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de Burgemeester en Wethouders van de gemeente Vaals op 19 mei 2009 conform het bepaalde in artikel 6 Wet voorkeursrecht gemeenten hebben besloten de navolgende gronden gelegen aan de Tyrellsestraat alsook de Maastrichterlaan in de gemeente Vaals voorlopig aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn:

  • Vaals, sectie A, nummer 8869, groot 915 m2;

  • Vaals, sectie A, nummer 6509, groot 537 m2;

  • Vaals, sectie A, nummer 5898, groot 328 m2;

  • Vaals, sectie A, nummer 4198, groot 900 m2.

Tevens hebben Burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals besloten om de Raad voor te stellen een definitief aanwijzingsbesluit te nemen op basis van artikel 5 Wvg voor dezelfde gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn.

Het besluit van het college van Burgemeester en wethouders ligt tezamen met het voorstel aan de Raad en verdere bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale tekening(en) en een lijst met het daarop aangewezen perceel, de namen van de eigenaren c.q. rechthebbenden alsmede overige relevante gegevens , met ingang van 28 mei 2009 voor een ieder ter inzake bij de balie van het gemeentehuis, Von Clermontplein 15 te Vaals, op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Zienswijzen

Binnen drie maanden dient de gemeenteraad de aanwijzing van de gronden te bestendigen. In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de gemeenteraad te nemen besluit tot aanwijzing van de gronden, worden belanghebbenden, gelet op artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), in de gelegenheid gesteld gedurende een termijn van 2 weken, ingaande op de dag na publicatie in de Staatscourant (zijnde 28 mei 2009), hun zienswijzen over het raadsvoorstel schriftelijk dan wel mondeling naar voren te brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de Raad van de gemeente Vaals, Postbus 450, 6290 AL Vaals. Indien belanghebbenden hun zienswijze aan de Raad mondeling kenbaar willen maken, kunnen zij hiervoor telefonisch een afspraak maken met de heer M. Francotte onder telefoonnummer 043-3068568.

Bezwaar

Het besluit van het college wordt aangemerkt als een besluit waartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bezwaar en beroep openstaat. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag na dagtekening van deze bekendmaking een bezwaarschrift indienen bij het college van B&W van de gemeente Vaals, Postbus 450, 6290 AL Vaals.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • a. De naam en het adres van de indiener;

  • b. De dagtekening;

  • c. Een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d. De gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Belanghebbenden hebben de mogelijkheid om – wanneer zij een spoedeisend belang aanwezig achten – een voorlopige voorziening te vragen bij de President van de rechtbank te Maastricht (bestuursrechter), een en ander ingevolge artikel 8:81 Awb.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Vaals te koop moeten aanbieden. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen een dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en gevolgen hiervan.

Nadere inlichtingen

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich op werkdagen richten tot het cluster VROM, Marcel Francotte, telefoonnummer 043-3068568

Vaals, 18 mei 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals.

Naar boven