stcrt-2009-7485-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Warnsveld Kom Noord 2008’

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat met ingang van 28 mei 2009 in het Stadhuis, ’s Gravenhof 2 (Balie Bouwen en Wonen) voor een ieder gedurende zes weken ter inzage ligt:

Ontwerpbestemmingsplan ‘Warnsveld Kom Noord 2008’

Het bestemmingsplan ziet op de actualisering van de bestemmingsplannen voor het noordelijk deel van de kern van Warnsveld.

Plangebied

Het plangebied omvat het deel van de bebouwde kom van Warnsveld, gelegen ten noorden van de Draaiomsdreef en Schepersdreef. Aan de westkant wordt het plangebied begrensd door de Den Elterweg en aan de noordkant door de Berkel. De oostelijke grens loopt langs de Kapperallee en het veldese bos. Het Kapse bos en het sportcomplex worden meegenomen in het plangebied, het Veldsese Bos ligt er buiten. Binnen deze grenzen zijn drie locaties buiten het plan gelaten: locatie Berkel & Hof aan de Rijksstraatweg, locatie Tempelmans Plat op de hoek Bevrijdingslaan-Hellenkamp en zorgcentrum Den Bouw.

Beschermd dorpsgezicht

De Gemeente Zutphen is voornemens een gedeelte van de dorpskern van Warnsveld aan te wijzen als gemeentelijk beschermd dorpsgezicht. De procedure hiervoor loopt nog. Vooruitlopend op de daadwerkelijke aanwijzing van het beschermd dorpsgezicht is deze al opgenomen in het bestemmingsplan ‘Warnsveld Kom Noord 2008’.

Zienswijzen

Een ieder kan op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende de termijn van terinzagelegging, derhalve tot en met 8 juli 2009, schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het bovengenoemde bestemmingsplan kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad, Postbus 41, 7200 AA Zutphen. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met behandelend ambtenaar mevrouw M. Kuipers, telefoonnummer 0575-58 73 85.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Warnsveld Kom Noord 2008’ is tevens te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen op www.zutphen.nl, onder de verwijzing ‘Direct naar’, gevolgd door ‘Ruimtelijke Plannen’.

Zutphen, 27 mei 2009

Burgemeester en wethouders van Zutphen.

Naar boven