stcrt-2009-7468-001.png Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpexploitatieplan Landelijk gebied ten westen van de Vecht

Burgemeester en wethouders van Weesp maken bekend dat met ingang van 28 mei 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage liggen:

  • Ontwerpbestemmingsplan Landelijk gebied ten westen van de Vecht

    (ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening);

  • Ontwerpexploitatieplan Landelijk gebied ten westen van de Vecht

    (ingevolge artikel 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening).

Het bestemmingsplan Landelijk Gebied ten westen van de Vecht bestaat uit toelichting, planregels, plankaart, bijlagen en heeft betrekking op het gebied dat wordt begrensd door de Gooilandseweg, de Aetsveldseweg, de zuidelijke grens van de wijk Aetsveld, de bebouwing aan de mr. J.C. Bührmannlaan, de Vecht, de grens met de gemeente Loenen en het Amsterdam-Rijnkanaal. Globaal gezien betreft het de Aetsveldse polder, met uitzondering van de wijken Aetsveld en Weesp Zuid. Het plan heeft tot doel de landschappelijke, natuur-, archeologische en aardkundige waarden van het plangebied te behouden en te versterken en tevens een gezonde agrarische bedrijfsvoering mogelijk te maken. Voor de Vechtoevers is het beleid gericht op het handhaven en versterken van de ruimtelijke kwaliteit. De woonfuncties binnen het plangebied blijven gehandhaafd en enige uitbreiding is mogelijk.

Het exploitatieplan Landelijk gebied ten westen van de Vecht biedt de gemeente Weesp de mogelijkheid om kosten te verhalen en locatie-eisen te stellen. Het exploitatiegebied bestaat enkel uit de bouwvlakken voorzien van een extra bouwmogelijkheid, zoals beschreven in het ontwerpbestemmingsplan Landelijk gebied ten westen van de Vecht.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpexploitatieplan en andere terzake zijnde stukken liggen ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor, Nieuwstraat 70a. Het informatiecentrum is op werkdagen geopend van maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur, op vrijdag tussen 8.30 en 12.00 uur en op dinsdagavond van 17.30 tot 19.30 uur.

Zienswijzen

Gedurende de termijn kan een ieder (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling zienswijzen omtrent het bestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Weesp, postbus 5099, 1380 GB Weesp. Eveneens binnen deze termijn kunnen belanghebbenden (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling zienswijzen ten aanzien van het exploitatieplan kenbaar maken bij de gemeenteraad. Voor nadere informatie ter zake kan contact worden opgenomen met mevrouw Brilman, de heren Jacobs of Gijzen van het team Ruimtelijke Ordening (telefoonnummer 0294-491 303/288/331).

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpexploitatieplan en andere terzake zijnde stukken zijn gedurende de termijn ook te zien op www.weesp.nl.

Disclaimer:

Aan de digitale publicatie en stukken kunnen geen rechten worden ontleend. De analoge stukken zijn juridisch gezien rechtsgeldig.

Weesp, 20 mei 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weesp,

B. Horseling,

burgemeester.

C. Rootjes,

secretaris.

Naar boven