stcrt-2009-7459-001.png Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpexploitatieplan ‘Laarveld 2009’

Burgemeester en wethouders van Weert maken bekend dat met ingang van 28 mei 2009 gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met 8 juli 2009, in het Infocentrum en bij het frontoffice van Milieu- en bouwzaken in het stadhuis, Beekstraat 54, ter inzage liggen het ontwerpbestemmingsplan ‘Laarveld 2009’, met bijbehorende toelichting alsmede het ontwerp ‘Exploitatieplan Laarveld 2009’ met bijbehorende stukken. De plannen liggen tevens ter inzage in de openbare bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250 te Weert. De plannen zijn digitaal raadpleegbaar via de website van de gemeente Weert: www.weert.nl → actueel → officiële bekendmakingen.

Het bestemmingsplan omvat globaal een gebied dat gelegen is tussen de volgende op elkaar aansluitende wegen: de Hushoverweg, de Rietstraat, de Gertrudisstraat, de Schonkenstraat, de Laarderweg en de Ringbaan Noord, exclusief de binnen deze begrenzing gelegen bestaande bebouwing en inclusief een gedeelte van het viaduct Hushoven. Het betreft een nieuw woongebied met een woonzorgcomplex, waarvan het deel dat globaal gelegen is in het noordwestelijke deel van het plan gedetailleerd bestemd is en waarbij de rest van het gebied nog nader dient te worden uitgewerkt. Een deel van de nader uit te werken bestemming Wonen gelegen in het noordoosten van het plangebied kan worden gewijzigd voor onderwijsdoeleinden. Het exploitatieplan heeft betrekking op hetzelfde gebied en is gedetailleerd voor zover het bestemmingsplan gedetailleerd is en globaal voor het overige.

Schriftelijke of mondelinge zienswijzen over dit ontwerpbestemmingsplan en ontwerp exploitatieplan kunnen door eenieder gedurende bovengenoemde termijn worden kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad, Postbus 950 te 6000 AZ Weert. Indien u uw zienswijze mondeling naar voren wilt brengen dan verzoeken wij u via 0495-575218 een afspraak te maken.

Weert, 27 mei 2009

Burgemeester en wethouders van Weert,

de secretaris.

De burgemeester.

Naar boven