stcrt-2009-7454-001.png Plan-MER concept-Masterplan Kijkduin

De Haagse gemeenteraad heeft op 9 oktober 2008 kennis gegeven van haar voornemen tot het uitvoeren van een milieu-effectrapportage (Plan-MER) bij het concept-Masterplan Kijkduin. Het College van B&W heeft het Plan-MER vrijgegeven voor terinzagelegging. Inzage is mogelijk van 27 mei tot en met 8 juli 2009.

In het concept-Masterplan Kijkduin staan de kaders voor ruimtelijke ontwikkelingen in het gebied. Dit plan geeft op hoofdlijnen de gewenste ontwikkelingen weer. Het Plan-MER geeft dus ook op hoofdlijnen de te verwachten milieueffecten weer van de nieuwe ontwikkelingen in Kijkduin.

Natura 2000

Kijkduin grenst aan de Natura 2000-gebieden ‘Solleveld & Kapittelduinen’en ‘Westduinpark & Wapendal’, twee beschermde natuurgebieden. De natuurbeschermingswet schrijft daarom voor dat in dit gebied een ‘natuurtoets’ moet plaatsvinden. Deze ‘passende beoordeling’ maakt inzichtelijk of realisatie van het concept-Masterplan geen negatieve invloed heeft op de beschermde natuurgebieden. De ‘natuurtoets’ is onderdeel van het Plan-MER Kijkduin.

Procedure

Het doel van een Plan-MER is het milieubelang een volwaardige rol te laten spelen bij de besluitvorming over ruimtelijke plannen. De procedure voor het opstellen van een Plan-MER is vastgelegd in de Wet milieubeheer. Iedereen kan zijn of haar zienswijze op het Plan-MER indienen bij de gemeente. Daarnaast wordt de ‘Commissie voor de m.e.r.’ gevraagd een advies op het Plan-MER te geven.

Inzage

Het Plan-MER concept-Masterplan Kijkduin ligt van 27 mei tot en met 8 juli 2009 ter inzage op de volgende locaties in Den Haag:

  • Gemeentelijk Contact Centrum, Spui 70.

  • Stadsdeelkantoor Loosduinen, Kleine Keizer 3.

Het Plan-MER is ook in te zien via de website van de gemeente Den Haag: www.denhaag.nl → Plannen en projecten → Milieu en duurzaamheid → Milieueffectrapportage

Inspraak

U kunt uw reactie op het Plan-MER o.v.v. ‘Inspraak PlanMER Kijkduin’ tot 8 juli 2009, 17.00 uur sturen naar:

Gemeente Den Haag

Dienst Stadsbeheer, afdeling Milieu & Vergunningen

T.a.v. de heer A. Finkers

Postbus 12651

2500 DP DEN HAAG

Voor inbrengen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de heer Finkers, telefoonnummer 070-353 64 75.

Alle zienswijzen worden openbaar gemaakt en aan de ‘Commissie voor de m.e.r.’ beschikbaar gesteld. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens bekend worden, dan kunt u dat in een aparte brief aangeven bij uw zienswijze. De zienswijze zelf kunt u dan anoniem, dus zonder persoonlijke gegevens, bijvoegen.

Naar boven