stcrt-2009-7453-001.png Inspraak MER Permanente huisvesting Internationaal Strafhof

Voor de bouw van de permanente huisvesting van het Internationaal Strafhof (ICC) op het terrein van de Alexanderkazerne in Den Haag, wordt een milieu-effectrapportage (Besluit-MER) doorlopen. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het milieueffectrapport voor een aanvaardbaarheidsbeoordeling voorgelegd aan het College van Burgemeester en Wethouders (B&W) van Den Haag. Het college heeft het MER Permanente huisvesting Internationaal Strafhof op 26 mei 2009 aanvaard en vrijgegeven voor inspraak en advies.

Procedure

Het doel van een MER is het milieubelang een volwaardige rol te laten spelen bij de besluitvorming over ruimtelijke plannen. De procedure voor het opstellen van een MER is vastgelegd in de Wet milieubeheer. Iedereen kan zijn of haar zienswijze op het MER aan het college van B&W kenbaar maken. Ingebrachte zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming over het bestemmingsplan dat de realisatie van het ICC mogelijk moet maken.

Daarnaast wordt de ‘Commissie voor de m.e.r.’ gevraagd om advies op het MER te geven.

Let op: Ingebrachte zienswijzen op het MER Permanente huisvesting Internationaal Strafhof kunnen uitsluitend betrekking hebben op het voldoen aan de opgestelde richtlijnen voor het MER, de wettelijke vereisten voor milieueffectrapportages en kennelijke onjuistheden in het MER.

Inzage

Het MER Permanente huisvesting Internationaal Strafhof (ICC) ligt van 27 mei tot 8 juli 2009, 17.00 uur ter inzage op de volgende locaties in Den Haag:

  • Gemeentelijk Contact Centrum, Spui 70.

  • Stadsdeelkantoor Scheveningen: Scheveningseweg 303 in Den Haag.

  • Stadsdeelkantoor Haagse Hout: Loudonstraat 95 in Den Haag.

Het MER is ook in te zien via de website van de gemeente Den Haag: www.denhaag.nl → Plannen en projecten → Milieu en duurzaamheid → Milieueffectrapportage.

Inspraak

U kunt uw reactie op het MER o.v.v. ‘Inspraak MER ICC’ tot 8 juli 2009, 17.00 uur sturen naar:

Gemeente Den Haag

Dienst Stadsbeheer, afdeling Milieu & Vergunningen

T.a.v. de heer J.H. Post

Postbus 12651

2500 DP DEN HAAG

Voor inbrengen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de heer Post.

Alle zienswijzen worden openbaar gemaakt en aan de ‘Commissie voor de m.e.r.’ beschikbaar gesteld. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens bekend worden, dan kunt u dat in een aparte brief aangeven bij uw zienswijze. De zienswijze zelf kunt u dan anoniem, dus zonder persoonlijke gegevens, bijvoegen.

Naar boven