stcrt-2009-7434-001.png Voorontwerpbestemmingsplan ‘1e Herziening Kop van Lombok’

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat zij een bestemmingsplan voorbereiden. Het gaat om formele vooraankondiging. Op grond van artikel 2 sub a van de inspraakverordening wordt over dit bestemmingsplan geen inspraak gehouden, aangezien het om een ondergeschikte aanpassing van de vigerende regeling 'Kop van Lombok' gaat. Over dit voorontwerp wordt ex. artikel 3.1.1. Bro overleg gevoerd met betrokken bestuurs- en adviesorganen.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Kanaalstraat in het noorden, de Kanonstraat in het westen, de Leidse Kade in het zuiden en de daartussen liggende percelen.

Doel van het nieuwe bestemmingsplan is de mogelijkheid te scheppen om winkels/bedrijfsruimte te realiseren op de begane grondlaag aan de Kanonstraat en de Kanaalstraat.

Naar verwachting zal in juni 2009 een ontwerp van het bestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Op dat moment is het mogelijk op het ontwerpbestemmingsplan te reageren door het indienen van zienswijzen.

In de Staatscourant, 'Ons Utrecht' en op de gemeentelijke website zal worden aangekondigd wanneer dat exact is en op welke wijze u kunt reageren.

Voor meer informatie over deze kennisgeving kunt u contact opnemen met de heer Ron Frusch van de afdeling Stedenbouw en Monumenten van de gemeente Utrecht op telefoonnummer (030) 286 0297.

Naar boven