stcrt-2009-7337-001.png Bestemmingsplan Landelijk Gebied 1997, 1e herziening gastransportleiding Wijngaarden-Zelzate

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat na de gevolgde inspraak voor het ontwerpbestemmingsplan met ingang van donderdag 28 mei 2009 gedurende zes weken het bestemmingsplan Landelijk Gebied 1997, 1e herziening gastransportleiding Wijngaarden-Zelzate samen met de Nota Zienswijzen ter visie ligt.

Het bestemmingsplan beslaat het tracé van de door de Gasunie aan te leggen hoofdaardgastransportleiding tussen Wijngaarden en Zelzate. Het tracé loopt door het landelijke gebied ten noordoosten van het stedelijke gebied van Papendrecht. De gastransportleiding komt uit de gemeente Graafstroom en loopt richting Sliedrecht en Dordrecht.

De realisatie van de hoofdaardgastransportleiding is mer-plichtig en er is voor het tracé een mer-procedure doorlopen. In het Milieu-effectrapport zijn alternatieven onderzocht en het rapport is vertaald in het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit met bijbehorende stukken liggen van donderdag 28 mei 2009 tot en met woensdag 8 juli 2009 voor een ieder ter visie in het gemeentehuis, Markt 22. Tijdens openingstijden op werkdagen op de leestafel of op afspraak (telefoonnummer 6418381/6418378), indien noodzakelijk ook buiten werkuren.

De genoemde stukken kunnen ook op de gemeentelijke website (www.papendrecht.nl) worden ingezien.

Binnen genoemde termijn kunnen belanghebbenden beroep aantekenen bij de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Papendrecht, 26 mei 2009

Burgemeester en wethouders van Papendrecht,

de secretaris,

R.G. Beek.

De burgemeester,

C.J.M. de Bruin.

Naar boven