Marktconsultatie eHerkenning

Het ministerie van Economische Zaken is voornemens om een marktconsultatie te houden in het kader van het programma eHerkenning voor Bedrijven (eHvB).

Binnen het programma eHvB werkt het ministerie van Economische Zaken met betrokken departementen samen aan een brede beschikbaarheid van gebruikersvriendelijke mogelijkheden om bedrijven beter digitaal te kunnen herkennen. Voor een verdere ontwikkeling van digitale dienstverlening door de overheid aan bedrijven is dit een noodzakelijke volgende stap.

Voor de aanpak van de vraagstukken rondom eHerkenning is committment en samenwerking met partijen die op de markt voor eHerkenning actief (willen) zijn cruciaal. Het programma eHvB is primair gericht op het maken van afspraken met de belanghebbende spelers. Het ministerie van Economische Zaken start daarom met deze marktconsultatie om advies in te winnen en om te komen tot een groep van geïnteresseerde partijen waarmee een afsprakenstelsel voor eHerkenning voor bedrijven kan worden ontwikkeld.

Er is vooralsnog geen voornemen om in een later stadium tot een aanbesteding over te gaan.

Deze aankondiging betreft dus een marktconsultatie en geen aanbesteding.

Voor meer informatie zie http://www.afsprakenstelseleherkenning.nl/

Naar boven