stcrt-2009-7276-001.png Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Woongebieden Treslong–Meer en Dorp’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 14 mei 2009 het bestemmingsplan ‘Woongebieden Treslong–Meer en Dorp’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Woongebieden Treslong–Meer en Dorp’ heeft betrekking op de woongebieden Treslong en Meer en Dorp. Het gebied heeft de volgende grenzen: aan de noordzijde de Weerlaan; aan de oostzijde de Weerlaan en de Ringvaart van de Haarlemmermeer; aan de zuidzijde de Meerlaan en aan de westzijde de Prinses Marijkestraat, Eikenlaan, Trompenburg en Satellietbaan.

Gewijzigde vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, heeft de gemeenteraad in de wijzigingsbevoegdheid van artikel 21.2 van de voorschriften (ter plaatse van de woonarken aan de Vosselaan), de volgende wijzigingen aangebracht:

  • 1. de oppervlakte van bijgebouwen mag per woonark maximaal 15 m2 bedragen;

  • 2. de functie tuin tussen weg en ligplaats mag gemiddeld 3 meter bedragen met een maximum van 5 meter;

  • 3. het aantal te realiseren parkeerplaatsen bedraagt ten minste 25 plaatsen.

Het bestemmingsplan inzien

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 28 mei tot en met woensdag 8 juli 2009 (gedurende zes weken) ter inzage in het gemeentehuis.

Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen onder ‘projecten en plannen‘ van de website van de gemeente: www.hillegom.nl.

Reageren op het plan

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan tijdens de tervisielegging beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:

  • iedereen die tijdig een zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het voorgaande bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • iedere belanghebbende, voor zover beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Om de werking van het bestemmingsplan te schorsen kan een belanghebbende tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorzieningen indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift dient in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Na indiening van het beroepsschrift ontvangt u nader bericht van de Afdeling bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

Beroepsschriften, respectievelijk verzoeken om voorlopige voorzieningen, kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Naar boven