stcrt-2009-7271-001.png Bestemmingsplan ‘De Harder’

Gedeputeerde Staten hebben op 15 mei 2009 het bestemmingsplan ‘De Harder’ goedgekeurd. Dit bestemmingsplan werd vastgesteld bij raadsbesluit van 20 november 2008. Het bestemmingsplan voorziet voor deze belangrijke locatie in een kwaliteitsimpuls waarbij onder meer op het terrein De Harder de bouw van een omvangrijk gebouw mogelijk wordt gemaakt met een representatieve gevel welke op de N302 wordt gericht en waarbij de bestaande hal volledig in de nieuwbouw zal worden geïntegreerd. Het nieuwe gebouw krijgt het karakter van een themacentrum waarin meerdere activiteiten mogelijk zullen zijn. De zijde van het terrein, gelegen aan het buurtpark en tegenover de Zeebuurt, krijgt een herinrichting die passend is bij het karakter van de Zeebuurt. Hier voorziet het bestemmingsplan in een attractieve bebouwingswand met maximaal 66 woningen. De woningen worden ontsloten via de Flevoweg en er wordt gezorgd voor voldoende parkeergelegenheid bij de woningen. Het parkje behoudt zijn groene karakter en wordt gedeeltelijk opnieuw ingericht. Het bestaande industriespoorlijntje zal verdwijnen.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen met ingang van 29 mei 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis.

Degenen die tijdig hun bedenkingen hebben kenbaar gemaakt bij Gedeputeerde Staten kunnen tijdens de inzage termijn schriftelijk beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Naar boven