stcrt-2009-7270-001.png Bestemmingsplan ‘Frankrijk’

Gedeputeerde Staten hebben op 15 mei 2009 het bestemmingsplan ‘Frankrijk’ goedgekeurd. Dit bestemmingsplan werd vastgesteld bij raadsbesluit van 20 november 2008. Het bestemmingsplan voorziet in hoofdzaak in het vastleggen van de bestaande situatie in één actueel plan. De bestemmingen wonen en woondoeleinden/historische linten vormen het grootste deel van dit bestemmingsplan. Binnen deze bestemmingen zijn bouwblokken aangegeven waarbinnen woningen en bijgebouwen gebouwd mogen worden. Een groot deel van het openbaar gebied valt ook binnen deze bestemmingen. Zaken als de hoofdverkeers- en groenstructuur, de werk- en voorzieningengebieden en dergelijke worden apart bestemd. Verdichting van woonbebouwing in zoveel mogelijk uitgesloten Alleen binnen de historische linten op enkele daarvoor in aanmerking komende plaatsen een geringe verdichting van de woonbebouwing mogelijk. Hiervoor is een wijzigingsbevoegdheid voor B&W in het plan opgenomen. Het plangebied wordt globaal begrensd door de N302, de Newtonweg, de Grensweg, de Kuulekamp, Walstein, het Frankenspad en de spoorlijn.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen met ingang van 29 mei 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis.

Degenen die tijdig hun bedenkingen hebben kenbaar gemaakt bij Gedeputeerde Staten kunnen tijdens de inzage termijn schriftelijk beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Naar boven