stcrt-2009-7268-001.png Goedkeuring Dijkverbeteringsplan gemaal Westerveld, Langenholterdijk, Zwolle

Het algemeen bestuur van het waterschap Groot Salland heeft op 16 april 2009 het Dijkverbeteringsplan gemaal Westerveld, gemeente Zwolle vastgesteld. Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben dit plan op basis van artikel 7b van de Wet op de waterkering goedgekeurd. Het goedgekeurde definitieve plan is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpdijkverbeteringsplan zoals dat eerder ter inzage heeft gelegen.

Voor dit plan behoefde geen milieueffectrapport opgesteld te worden.

Inhoud van het plan

Het gemaal Westerveld bemaalt het noordelijke deel van de stad Zwolle. Het gemaal is gelegen in de Langenholterdijk ten noorden van Zwolle. Deze dijk is onderdeel van dijkring 53 die Salland beschermt.

Zowel aan de buitenzijde (Zwarte-Waterzijde) als aan de binnenzijde van het gemaal wordt de bodem van de aan- en afvoerwatergang aangevuld met zand. Aan de buitenzijde wordt de bodem tevens voorzien van een bodembescherming om uitschuring te voorkomen. Verder wordt de stabiliteit van de damwanden verbeterd door het aanbrengen van extra ankers.

De verbeteringen zullen na uitvoering nauwelijks zichtbaar zijn: de vorm en de ligging van de waterkering veranderen niet.

Ter inzage

Van dinsdag 26 mei 2009 tot en met dinsdag 7 juli 2009 liggen het goedgekeurde dijkversterkingsplan Gemaal Westerveld en de goedkeuring van Gedeputeerde Staten van Overijssel ter inzage in:

  • het gemeentehuis van Zwolle, Informatiecentrum, Grote Kerkplein 15, Zwolle. Het informatiecentrum is op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur geopend;

  • het waterschapskantoor van het waterschap Groot Salland, Dokter van Thienenweg 1, 8025 AL Zwolle, gedurende de normale werktijden;

  • het provinciehuis van de provincie Overijssel, Luttenbergstraat 2 te Zwolle, gedurende de normale werktijden.

Beroep

Binnen zes weken, ingaande op dinsdag 26 mei 2009, kunnen belanghebbenden een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Het beroep kan worden ingesteld tegen één of meer hierboven genoemde besluiten.

Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat ten minste:

  • a. de naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d. de gronden van het beroep.

Verder dient (zo mogelijk) een afschrift van het besluit waarop het beroep betrekking heeft, te worden overgelegd.

Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Indien onverwijlde spoed dat vereist, is het mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. In dat geval is extra griffierecht verschuldigd. Voorwaarde is dat een beroepschrift is ingediend.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen over de inhoud van het plan of over de beroepsprocedure kunt u zich wenden tot de heer Frankena, waterschap Groot Salland (telefoon 038-455 73 14) of de heer Tienstra, provincie Overijssel (telefoon 038-49 78 55).

Naar boven