stcrt-2009-7264-001.png Goedkeuring bestemmingsplan partiële herziening bestemmingsplan ‘Buitengebied 2001 (Rijksstraatweg 7 te Zweins)’

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28 lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat Gedeputeerde Staten van Fryslân bij besluit van 21 april 2009, kenmerk 00823065, het bestemmingsplan ‘Partiële herziening van het bestemmingsplan Buitengebied 2001 (Rijksstraatweg 7 te Zweins)’ hebben goedgekeurd.

Het voorliggende plan betreft een partiële herziening van het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2001’ ten behoeve van de uitbreiding van het schoonmaak- en gevelreinigingsbedrijf aan de Rijksstraatweg 7 te Zweins. De uitbreiding, middels de realisatie van een loods ten behoeve van het stallen van het rijdende materieel, zal aan de zuidkant van het bedrijf plaatsvinden.

Het bestemmingsplan zal met bijbehorende stukken met ingang van 28 mei 2009 gedurende een zestal weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker ter inzage liggen.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‚ ‘s-Gravenhage, door:

  • degene die, op grond van artikel 27, eerste of tweede lid Wet op de Ruimtelijke Ordening, tijdig bedenkingen heeft ingediend bij Gedeputeerde Staten;

  • door een belanghebbende die, overeenkomstig art. 27 eerste of tweede lid Wet op de Ruimtelijke Ordening, aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig bedenkingen in te dienen bij Gedeputeerde Staten.

Het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten treedt, ingevolge artikel 28 lid 7 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Franeker, 27 mei 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

M.J. Haveman,

burgemeester.

H.J.J. de Jong,

secretaris.

Naar boven