stcrt-2009-7247-001.png Ontwerpbestemmingsplan Koudum-Epemastins/Morraplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijefurd maken bekend dat, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan ‘Koudum-Epemastins/Morraplan’ met ingang van 25 mei 2009 gedurende 6 weken ter inzage ligt op het gemeentekantoor te Workum en in de openbare bibliotheek te Koudum. Het plan is tevens in te zien op de website van de gemeente (www.nijefurd.nl).

Het plan omvat de bestaande woongebieden Epemastins en Morraplan en een gedeelte van het bedrijventerrein Koudum. De grens van het plan komt overeen met de grenzen van de nu nog geldende bestemmingsplannen. Daarbij wordt de noordgrens van het Morraplan gevormd door de Koudumervaart en aan de westzijde is het Jan Broerskanaal de grens. Epemastins wordt aan de westzijde begrensd door het Morraplan en aan de oostzijde door de Kramerswei/Zwarteweg en Achter de Tuinen. Ook hier is de Koudumervaart de noordgrens. De zuidgrens wordt bepaald door de Snakke en de Kerkhoflaan.

Directe aanleiding tot deze herziening is de noodzaak tot actualisering van de bestaande bestemmingsplannen, onder andere ingegeven door de verschuiving in het Morraplan van recreatieve naar permanente bewoning en de wenselijkheid om het overige gebied van een eigentijdse beheerregeling te voorzien.

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging bij de gemeenteraad, Postbus 5, 8710 AA Workum, zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u, bij voorkeur na afspraak, contact opnemen met de afdeling Ruimte Milieu en Economie (dhr. H. Woltjer, tel. 0515-548833). Om praktische redenen verdient het aanbeveling een dergelijk verzoek te doen uiterlijk 14 dagen voor het einde van de inzagentermijn, zulks om termijnoverschrijding te voorkomen.

Workum, 14 mei 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

J.W. Boekhoven,

burgemeester.

J. Holkema,

direkteur/secretaris.

Naar boven