stcrt-2009-7246-001.png Vooraankondiging voorontwerpbestemmingsplan ‘Ysbrechtum’

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Sneek kennis dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor Ysbrechtum.

Het plangebied ligt ten westen van Sneek en omvat de bebouwde kom van Ysbrechtum, inclusief Epemastate en de boogde dorpsuitbreiding aan de westkant van het dorp aangrenzend aan De Finne.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de verouderde status van de geldende bestemmingsplannen in combinatie met de eisen die in de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro) worden gesteld aan de ‘houdbaarheid’ van bestemmingsplannen. Het onderhavige bestemmingsplan voorziet tevens in een planologische en juridische regeling voor de beoogde dorpsuitbreiding en een uitbreiding van Epemastate.

Het voorontwerpbestemmingsplan zal binnenkort ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis van Sneek, Kruizebroederstraat 26. Gedurende de termijn van terinzagelegging van het voorontwerpbestemmingsplan kunnen ingezetenen en in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen een reactie geven.

De kennisgeving van de terinzageligging van het voorontwerpbestemmingsplan wordt binnenkort gepubliceerd in het Sneeker Nieuwsblad en langs elektronische weg (gemeentelijke internetsite).

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Ontwikkeling van de gemeente Sneek (dhr. S.G. Faber, (0515) 485476). Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Naar boven