stcrt-2009-7238-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Prof. Piersonstraat, Waalwijk’

Het college van gemeente Waalwijk maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, gelezen in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerp bestemmingplan ‘Prof. Piersonstraat, Waalwijk’ met ingang van vrijdag 22 mei 2009 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage ligt.

De eigenaar van een aantal percelen in de Prof. Piersonstraat, Merkx & Verkerk, wil op deze locatie 24 starterswoningen bouwen. De percelen zijn op dit moment beperkt toegankelijk door een hek, perceelafscheidingen en een rij met garageboxen. Deze situatie zorgt voor enige overlast voor de buurt, doordat jongeren zich er ophouden. De bouw van de starterswoningen past niet in vigerende bestemmingsplan Baardwijk (vastgesteld op 26 maart 1998), zodat een partiële herziening van het bestemmingsplan nodig is. Bovendien de bestemming van het naastliggende Laageinde 52 gewijzigd van horeca in woonbestemming. Aan het Laageinde 52 in Waalwijk is jarenlang een horeca-inrichting onder de naam ‘V.O.F. ’t Vosje’ geëxploiteerd. In de tweede helft van 2007 zijn de activiteiten van ’t Vosje beëindigd en rusten er geen milieubesluiten meer op deze locatie.

Procedure

Het ontwerpbestemmingsplan is in te zien op het op de recepties van het gemeentehuis van Waalwijk (Raadhuisplein 2) en het gemeentekantoor in Sprang-Capelle (Raadhuisstraat 64). Beide recepties zijn geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 12.30 uur. Ook is het ontwerpbestemmingsplan te vinden op de website van de gemeente Waalwijk (http://www.waalwijk.nl), onder ‘Ruimtelijke plannen’.

Gedurende de termijn van de terinzageligging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het genomen besluit naar voren brengen bij het college van Waalwijk (postbus 10150, 5140 GB Waalwijk).

Hoorzitting

Dinsdagavond 9 juni aanstaande is er een hoorzitting in het gemeentehuis van Waalwijk, Raadhuisplein 2 van 20.00 tot 22.00 uur. Tijdens die bijeenkomst kan een ieder desgewenst mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Van deze bijeenkomst wordt een verslag opgemaakt. Voor een nadere toelichting kunt u contact opnemen met Saskia Basten, sbasten@waalwijk.nl, telefoon 0416-683 872.

Naar boven