stcrt-2009-7184-001.png Bestemmingsplan Land van Matena

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat na de gevolgde inspraak voor het ontwerpbestemmingsplan met ingang van vrijdag 22 mei 2009 gedurende zes weken het bestemmingsplan Land van Matena inclusief de Nota Zienswijzen ter visie ligt.

Het bestemmingsplan beslaat het gebied dat is gelegen tussen Sliedrecht en Papendrecht, ten zuiden van de rijksweg A15 en de Betuweroute. De plangrens wordt aan de noordzijde gevormd door de A15, aan de oostzijde door de wijk Baanhoek-West (gemeente Sliedrecht), aan de zuidzijde door de achterperceelsgrens van de woningen aan de Matena en aan de westzijde door de Matenasche Scheidkade.

Het bestemmingsplan regelt de bestemmingen en het gebruik van de gronden binnen dit gebied en vormt de basis voor de ontwikkeling van het gebied tot woongebied. Het bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid tot de bouw van woningen, bedrijven en voorzieningen. Het Land van Matena zal onderdeel gaan uitmaken van het woongebied dat bestaat uit de Oostpolder, Land van Matena en Baanhoek-West.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit met bijbehorende stukken liggen van vrijdag 22 mei 2009 tot en met donderdag 2 juli 2009 voor een ieder ter visie in het gemeentehuis, Markt 22. Tijdens openingstijden op werkdagen op de leestafel of op afspraak (telefoonnummer 6418381/6418378), indien noodzakelijk ook buiten werkuren.

De genoemde stukken kunnen ook op de gemeentelijke website (www.papendrecht.nl) worden ingezien.

Binnen genoemde termijn kunnen belanghebbenden beroep aantekenen bij de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

19 mei 2009,

Burgemeester en wethouders van Papendrecht,

De secretaris,

R. G. Beek.

De burgemeester,

C.J.M. de Bruin.

Naar boven