stcrt-2009-7183-001.png Goedkeuring bestemmingsplannen Kern Barchem 2008 en Kern Laren 2008

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat Gedeputeerde Staten van Gelderland de volgende bestemmingsplannen (gedeeltelijk) hebben goedgekeurd.

Kern Barchem 2008

In het kader van de actualisering van alle bestemmingsplannen van de gemeente Lochem wordt het bestemmingsplan voor de kern Barchem herzien. Het betreft de gronden binnen de kern Barchem. Gedeputeerde Staten hebben goedkeuring onthouden aan een perceel aan de oostzijde van de Soerinkweg en het bestemmingsplan voor het overige goedgekeurd.

Kern Laren 2008

In het kader van de actualisering van alle bestemmingsplannen van de gemeente Lochem wordt het bestemmingsplan voor de kern Laren herzien. Het betreft de gronden binnen de kern Laren. Gedeputeerde Staten hebben het bestemmingsplan in zijn geheel goedgekeurd.

Inzage

De besluiten van Gedeputeerde Staten en de bestemmingsplannen liggen voor iedereen ter inzage met ingang van 21 mei 2009 voor de duur van zes weken bij de publieksbalie, Markt 3 in Lochem. Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Tenzij binnen de termijn in samenhang met een ingesteld beroep een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend.

Beroep goedkeuring bestemmingsplan

Tegen de goedkeuring van een bestemmingsplan kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroep kan worden ingesteld gedurende de termijn van inzage door een belanghebbende die tijdig bedenkingen bij Gedeputeerde Staten heeft ingebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen bedenkingen heeft ingebracht. Voor zover het besluit van Gedeputeerde Staten strekt tot onthouding van goedkeuring geldt hetzelfde.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunt u aan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening vragen. Uw verzoek om een voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling publiekscontacten, Markt 3 in Lochem, telefoon 0573-289222. De afdeling publiekscontacten is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00–12.30 uur en op donderdag van 8.00–20.00 uur. U kunt daarnaast ook altijd een afspraak maken op een ander tijdstip.

Naar boven