stcrt-2009-7176-001.png Goedgekeurd bestemmingsplan ‘IJssalon Nostalgie Illikhoven’

Goedgekeurd bestemmingsplan ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Echt-Susteren maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening-oud (hierna: WRO) bekend, dat Gedeputeerde Staten van Limburg bij besluit van 28 april 2009, (besluit verzonden op 12 mei 2009) het op 6 november 2008 door de gemeenteraad van Echt-Susteren vastgestelde bestemmingsplan ‘IJssalon Nostalgie Illikhoven’ hebben goedgekeurd.

Het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten en het betreffende bestemmingsplan ligt met ingang van 22 mei 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het Stadhuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op dinsdag van 9.00 uur tot 13.00 uur en op woensdag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Globale inhoud bestemmingsplan

Aan Illikhoven 9b en 6 te Illikhoven ligt een ijssalon met bijbehorende parkeerplaats. Deze ijssalon is in zijn hoedanigheid door middel van meerdere vrijstellingsprocedures tot stand gekomen. De parkeerplaats ligt op een onbebouwd perceel op loopafstand van de ijssalon. Ter plaatse geldt een sterk verouderd bestemmingsplan dat aan herziening toe is. Met het bestemmingsplan is beoogd om de bestaande bebouwing en het bestaande gebruik van de betreffende horecavoorziening met parkeerplaats binnen genoemd plangebied juridisch en planologisch te regelen.

Globale begrenzing plangebied

Het plangebied ligt in Illikhoven op zo’n 2 km ten zuiden van de kern Roosteren, in het verlengde van de Ruitersbaan. Illikhoven wordt globaal begrensd door de Maas aan de westzijde en het Julianakanaal aan de oostzijde.

Beroep en/of verzoek om voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen gedurende de hiervoor genoemde termijn van terinzagelegging tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die binnen de in de WRO gestelde termijn bij Gedeputeerde Staten bedenkingen heeft ingebracht, alsmede door een belanghebbende die aantoont dat hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan.

Degene die een beroep instelt kan daarnaast tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit van Gedeputeerde Staten omtrent goedkeuring treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het goedkeuringsbesluit een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Echt-Susteren, 21 mei 2009

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren.

D.A.M. Akkermans,

burgemeester.

G.W.T. van Balkom,

secretaris.

Naar boven