stcrt-2009-7172-001.png Goedgekeurd bestemmingsplan

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben op 6 mei 2009, onder zaaknummer 2009-002879, goedgekeurd het bestemmingsplan:

  • ‘Beneden-Leeuwen, Zijveld’.

De aanleiding voor het opstellen van het plan is het realiseren van woningbouw op het perceel dat wordt omsloten door de Van Heemstraweg, het Zijveld en de Bonderweg. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om negentien nieuwe woningen te realiseren in de vorm van elf rijwoningen en acht vrijstaande of dubbele woningen. De op het perceel aanwezige woning wordt gesloopt en herbouwd.

Zie voor de beroepsprocedure hieronder bij 'Inzien en beroep'.

Wet geluidhinder

Beschikking vaststelling hogere waarden

Burgemeester en wethouders hebben op 20 januari 2009 hogere waarden vastgesteld voor de geluidbelasting op de gevels van nieuw te bouwen woningen aan de Van Heemstraweg en het Zijveld te Beneden-Leeuwen.

Aan deze hogere-waarde-procedure ligt het akoestisch onderzoek ‘Akoestisch onderzoek Beneden-Leeuwen, Zijveld, SAB Arnhem BV, 23 februari 2007, projectnummer 60574’ ten grondslag. Uit dit akoestisch onderzoek blijkt dat de hoogste belasting op de gevel van de woningen W1 en W2 aan de Van Heemstraweg 54 dB bedraagt. Voor de gevel van de woning aan het Zijveld 62 is de hoogste geluidsbelasting 49 dB.

Op de ontwerpbeschikking van 29 oktober 2008 zijn geen zienswijzen ingebracht. De vastgestelde hogere waarden zullen ingevolge artikel 110i, lid 1 en 2 van de Wet geluidhinder worden ingeschreven in het Kadaster, zodra het besluit onherroepelijk is geworden.

Op grond van artikel 145 van de Wet geluidhinder loopt de beroepstermijn van de beschikking hogere waarden Wet geluidhinder tegelijk en gezamenlijk met de beroepstermijn voor het bestemmingsplan.

Inzien en beroep

Het besluit van Gedeputeerde Staten, het goedgekeurde bestemmingsplan en de beschikking vaststelling hogere waarden kunt u met ingang van 25 mei 2009 zes weken inzien gedurende openingstijden van het gemeentehuis, Dijkstraat 11 te Beneden-Leeuwen.

Gedurende deze termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • hen die zich tijdig met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten hebben gewend

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Ook kan gedurende deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de genoemde Afdeling. Het besluit tot goedkeuring treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking, voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

20 mei 2009

Burgemeester en wethouders van West Maas en Waal,

de secretaris,

P.G. Arissen.

De burgemeester,

Th.A.M. Steenkamp.

Naar boven