stcrt-2009-7166-001.png Vestiging gemeentelijk voorkeursrecht 'Abel Tasmanstraat/Postkantoor'

Vestiging voorkeursrecht

Aanwijzing van gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oud-Beijerland maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten ('Wvg') bekend dat zij, op grond van het bepaalde in artikel 6 Wvg op 19 mei 2009 hebben besloten om op grond van artikel 6 Wvg één perceel aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn.

Het betreffende perceel is gelegen aan de Abel Tasmanstraat en Karel Doormanstraat in Oud-Beijerland. De locatie is aangeduid als toekomstig gebied bestemd voor woningbouw, commerciële en maatschappelijke voorzieningen, alle niet-agrarisch en alle nader uit te werken.

Het betreffende perceel is nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met nummer TK-30256254-01a en de daarbij behorende perceelslijst, één en ander naar de stand van de openbare registers van het Kadaster per 11 mei 2009.

Om te voldoen aan artikel 7, lid 1 Wvg ligt het besluit met bijbehorende stukken, daaronder mede begrepen de perceelsgewijze registratie, met ingang van 22 mei 2009 voor een ieder kosteloos ter inzage op het gemeentehuis van de gemeente Oud-Beijerland, W. van Vlietstraat 6 te Oud-Beijerland.

Openingstijden van het gemeentehuis: maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot en met 13.00 uur en dinsdag van 13.00 uur tot en met 20.00 uur.

Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten kantooruren worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken onder telefoonnummer 0186-64 6566.

De eigenaar ontvangt één dezer dagen een afzonderlijke kennisgeving.

Het besluit van burgemeester en wethouders treedt in werking op de eerstvolgende werkdag na de datum van publicatie in de Staatscourant. De bekendmaking is gepubliceerd in de Staatscourant van 20 mei 2009. Het gemeentelijk voorkeursrecht is daarmee in werking getreden met ingang van 22 mei 2009.

Nadat het besluit van burgemeester en wethouders in werking is getreden, moet de eigenaar van de in het voorstel begrepen grond, wanneer zij haar perceel wenst te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Oud-Beijerland te koop aanbieden.

Zienswijzen

Binnen drie maanden dient de gemeenteraad de aanwijzing van gronden te bestendigen.

In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de raad te nemen besluit tot aanwijzing van gronden, wordt de belanghebbende, gelet op artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht ('Awb'), in de gelegenheid gesteld gedurende een termijn van drie weken, ingaande op de dag na publicatie in de Staatscourant (ofwel ingaande op 22 mei 2009 tot en met 4 juni 2009), haar zienswijze over het raadsvoorstel schriftelijk, dan wel mondeling naar voren te brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de raad van de gemeente Oud-Beijerland, postbus 2003 te 3260 EA Oud-Beijerland. Indien de belanghebbende haar zienswijze aan de raad mondeling kenbaar wenst te maken, kan zij hiervoor telefonisch een afspraak maken met de heer R. Visser, onder telefoonnummer 0186 64 6600.

Bezwaar

Het voorstel van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad wordt aangemerkt als een besluit, zodat tegen dit besluit van burgemeester en wethouders tot aanwijzing van gemelde grond tot gebied waarop de Wvg van toepassing is, ingevolge de Awb het indienen van een bezwaarschrift mogelijk is.

Ingevolge de Awb kan de belanghebbende gedurende een termijn van zes weken, ingaande op de dag na publicatie in de Staatscourant (ofwel ingaande op 22 mei 2009 tot en met 2 juli 2009), een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Oud-Beijerland, postbus 2003 te 3260 EA Oud-Beijerland.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d. de gronden van het bezwaar.

Degene die een bezwaarschrift indient kan, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, op grond van artikel 8:81 Awb tevens een verzoek om voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Dordrecht, Steegoversloot 36, 3311 PP .

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Visser, onder telefoonnummer 0186-64 6600.

Oud-Beijerland, 20 mei 2009

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland.

Naar boven