stcrt-2009-7163-001.png Goedkeuring bestemmingsplan Zwaaikom

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken, ter uitvoering van het bepaalde in artikel 28, lid 6, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant bij besluit van 21 mei 2009, onder nummer 1485213, het door de gemeenteraad op 20 september 2005 vastgestelde bestemmingsplan Zwaaikom, na heroverweging, opnieuw hebben goedgekeurd.

Gedeputeerde Staten hebben het bestemmingsplan Zwaaikom eerder op 9 mei 2006 grotendeels goedgekeurd. Naar aanleiding van ingestelde beroepen heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State bij uitspraak van 26 september 2007 dat goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten vernietigd op de volgende onderdelen:

  • de plandelen met de bestemmingen ‘Woondoeleinden II’, ‘Verkeersdoeleinden’ en ‘Groenvoorzieningen’ wat betreft het noordelijke kanaaleiland en de bedrijfsterreinen van Struyk Verwo Groep B.V. en Imabo Twickel B.V. en van de plandelen met de bestemming ‘Waterstaatskundige Doeleinden’ met de nadere aanduiding ‘brug’;

  • het perceel met de bestemming ‘Waterstaatkundige Doeleinden, tevens Bosgebied’, wat betreft een strook van 20 meter langs de noordpunt van het noordelijke kanaaleiland. Aan dit deel van de plankaart werd vervolgens ook goedkeuring onthouden.

De vernietiging door de Afdeling had betrekking op (de motivering van) de financieel-economische uitvoerbaarheid, verkeersaspecten en luchtkwaliteit.

Gedeputeerde Staten zijn gehouden om opnieuw omtrent goedkeuring te beslissen. Met het besluit van 21 april 2009 tot goedkeuring van het bestemmingsplan Zwaaikom is aan die verplichting voldaan.

Het plangebied ‘De Zwaaikom’ heeft betrekking op het gebied, globaal gelegen tussen Wilhelminalaan, van Liedekerkestraat, Kanaalstraat en Wilhelminakanaal. Het noordelijk kanaaleiland en de bedrijven tussen de wegen Wilhelminalaan/Wilhelminakanaal-Oost/Koningsdijk/Kanaalstraat zijn in dit plangebied gelegen.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan, met kaarten, voorschriften en toelichting, liggen met ingang van 20 mei 2009, gedurende 6 weken (tot 1 juli 2009) voor een ieder ter inzage in het informatiecentrum in de publiekshal van het stadhuis aan het Slotjesveld.

Gedurende de termijn van terinzagelegging van het besluit van Gedeputeerde Staten (dus tot 1 juli 2009) kan beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Omdat het bestemmingsplan Zwaaikom ongewijzigd is gebleven, is beroep alleen mogelijk voor degenen, die in eerdere instantie bedenkingen bij Gedeputeerde Staten hadden ingediend.

Ingevolge de bepalingen van de Wet op de Ruimtelijke Ordening treedt het besluit inzake de goedkeuring in werking daags na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Degenen die bevoegd zijn beroep in te stellen kunnen, binnen de beroepstermijn, naast het indienen van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt treedt het besluit niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Oosterhout, 19 mei 2009

Burgemeester en wethouders van Oosterhout.

Naar boven