stcrt-2009-7158-001.png Vaststelling bestemmingsplan Hezenberg Park

Burgemeester en wethouders van Hattem maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 20 april 2009 het bestemmingsplan Hezenberg Park heeft vastgesteld en gelijktijdig enkele wijzigingen in de planregels heeft aangebracht. Het bestemmingsplan voorziet in een planologische regeling voor de herontwikkeling van een bouwmaterialenhandel tot een woningbouwlocatie (6 gebouwtjes met in elk gebouw 5 appartementen).

Het betreft de volgende wijzigingen in de planregels:

Artikel 3 WONEN – WOONGEBOUW:

aan artikel 3.1 wordt toegevoegd

  • het aantal woningen niet meer dan 30 mag bedragen;

  • de oppervlakte van de te bebouwen en te verharden gronden niet meer mag bedragen dan 50% van de oppervlakte van de gronden van het bestemmingsvlak.

Ook wordt een nieuw artikel toegevoegd;

Artikel 3.3 De bouw van erf- of perceelsafscheidingen is niet toegestaan

Artikel 5 Algemene gebruiksregel:

aan artikel 5.1 wordt toegevoegd

  • bebouwing en/of verharding die 50% van de oppervlakte van de gronden van het bestemmingsvlak te boven gaat.

Artikel 6 Algemene ontheffingsregels:

Artikel 6.1 ad e is verwijderd (de bestemmingsregels ten aanzien van de hoogte van andere- bouwwerken en toestaan dat de hoogte van kunstwerken en van zend-, ontvang- en/of sirenemasten wordt vergroot tot niet meer dan 40 m).

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 20 mei 2009 gedurende zes weken (tot en met 1 juli 2009) voor een ieder ter inzage op het stadhuis, Markt 1 te Hattem, receptie Vergunningverlening & Handhaving. De receptie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 12.30 uur en op woensdagen tevens van 13.30 uur tot 17.00 uur. Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn ook te raadplegen via de internetsite http://www.hattem.nl.

Tijdens de inzagetermijn kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling. Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 2 juli 2009, tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Hattem, 20 mei 2009

Burgemeester en wethouders van Hattem.

Naar boven