stcrt-2009-7152-001.png Vooraankondiging diverse bestemmingsplannen

De gemeente Oirschot heeft bestemmingsplannen in voorbereiding voor Moorland-west/partiële herziening Moorland-oost, de Kemmer en de Regeling inzake de vestiging en uitoefening van seksinrichtingen. Met deze vooraankondiging voldoen wij aan artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro).

De gemeente moet de geldende bestemmingsplannen voor Moorland-west, de Kemmer als ook de Regeling inzake de vestiging en uitoefening van seksinrichtingen actualiseren.

Moorland-west partiële herziening Moorland-oost

Het plangebied Moorland-west/partiële herziening Moorland-oost bestaat uit twee delen: het ene deel omvat het gebied tussen de rijksweg A58, het Wilhelminakanaal en het Slingerbos, als ook een driehoek tussen de weg Moorland, het kanaal en de Eindhovensedijk en het perceel Slingerbos 8. Het bestemmingsplan is grotendeels conserverend van aard, op enkele particuliere woningbouw-ontwikkelingen en de verplaatsing van de Heikneuters na. Daarnaast bevat het plan een herziene regeling voor de bijgebouwenregeling in het plangebied Moorland-oost. Het nieuwe bestemmingsplan is erop gericht om de bestaande situatie te voorzien van een actuele regeling.

De Kemmer

Het plangebied de Kemmer strekt zich uit tussen de Kempenweg, de Eindhovensedijk en de rijksweg A58. Dit gebied kenmerkt zich als een intensief recreatief gebied in de groene uitlopers van de Oirschotse Heide. Ten oosten van de Bloemendaal bevinden zich enkele grote landhuizen.

Het nieuwe bestemmingsplan is erop gericht om de bestaande situatie te voorzien van een actuele regeling.

Regeling inzake de vestiging en uitoefening van seksinrichtingen

Het bestemmingsplan Regeling inzake de vestiging en uitoefening van seksinrichtingen is een herziening van het oude parapluplan over seksinrichtingen. De werking van dit plan reikt tot de gemeentegrenzen. Inhoudelijk bevat het bestemmingsplan een verbod op seksinrichtingen, op één gebied na. De strekking van het plan is nagenoeg hetzelfde als die van het oude bestemmingsplan.

Procedure

Voor de bestemmingsplannen Moorland-west en de Regeling inzake de vestiging en uitoefening van seksinrichtingen starten wij in het voorjaar de ontwerpprocedure. Wij leggen deze plannen gedurende zes weken voor zienswijzen ter inzage in het gemeentehuis van Oirschot, Deken Frankenstraat 3. Gedurende deze termijn kunt u mondeling of schriftelijk een reageren. Wij publiceren de kennisgeving van de ter inzage legging van het voorontwerpbestemmingsplan in het Oirschots Weekjournaal en langs elektronische weg (op de gemeentelijke internetsite www.oirschot.nl).

Voor het bestemmingsplan de Kemmer starten wij in het voorjaar de ontwerpprocedure. Wij leggen dit plan gedurende zes weken voor inspraak en overleg ter inzage in het gemeentehuis van Oirschot, Deken Frankenstraat 3. Gedurende deze termijn kunt u mondeling of reageren. Wij publiceren de kennisgeving van de ter inzage legging van het voorontwerpbestemmingsplan in het Oirschots Weekjournaal en langs elektronische weg (op de gemeentelijke internetsite www.oirschot.nl).

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met Martijn Groenestein van het team Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Oirschot. Hij is beschikbaar via telefoonnummer 0499-583333 (op werkdagen tijdens kantooruren, behalve op woensdag) of m.groenestein@oirschot.nl.

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro melden wij dat op dit moment nog geen gelegenheid wordt geboden om te reageren in de vorm van inspraakreacties of zienswijzen over het voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid worden gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Oirschot, 29 april 2009

Burgemeester en wethouders,

Paula Perriëns,

secretaris.

Ruud Severijns,

burgemeester.

Naar boven