stcrt-2009-7098-001.png Ontwerpbestemmingsplan Centrum 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schijndel maken ter voldoening van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Centrum 2009 in procedure wordt gebracht. Het ontwerpbestemmingsplan Centrum 2009 beslaat het centrumgebied gelegen tussen de Groeneweg, Kluisstraat, Deken Baekersstraat, Mgr. Zwijsenstraat, Meierijstraat, Heikantstraat, Pastoor van Erpstraat en de Bunderstraat.

De reden voor een nieuw bestemmingsplan voor het centrumgebied is dat de vigerende bestemmingsplannen, planologisch en juridisch verouderd zijn en beleidsmatig niet meer actueel zijn. In het plan is een nieuw juridisch kader voor het plangebied neergelegd. De regels met concrete bouw- en gebruiksbepalingen zijn naar de huidige stand van inzichten en kennis opgesteld. Vastgesteld beleid is in het nieuwe bestemmingsplan verwerkt. Monumentale en beschermwaardige bomen krijgen door een nadere aanduiding en daarbij behorende voorschriften extra bescherming.

Het ontwerpbestemmingsplan Centrum 2009 heeft een in hoofdzaak beheersmatig karakter. De volgende (nieuwe) ontwikkelingen zijn in het plan, eventueel middels een wijzigingsbevoegdheid, meegenomen:

  • 1. bouw van appartementen met daarbij behorende voorzieningen: voormalig ABN-Amro gebouw op de hoek Hoofdstraat/Kluisstraat;

  • 2. bouw van appartementen, commerciële voorzieningen, horeca en een parkeerkelder: hoek Kluisstraat/Vicaris van Alphenstraat;

  • 3. bouw van appartementen, grondgebonden woningen, halfondergrondse parkeergarage en bovengrondse parkeervoorzieningen, groenvoorzieningen en overige infrastructuur aan de Mieke de Brefstraat;

  • 4. bouw van woningen, commerciële voorzieningen en een ondergrondse parkeerkelder: Hoofdstraat 97;

  • 5. bouw van een marktgebouw ten behoeve van commerciële doeleinden op het Marktplein;

  • 6. bouw van kantoren en appartementen: Kloosterstraat 2 tot en met 8;

  • 7. bouw van een kinderdagverblijf en een woning: Sint Servatiusstraat 31 en 33.

Terinzagelegging

Met ingang van 25 mei 2009 ligt het ontwerpbestemmingsplan Centrum 2009 en alle daarbij behorende stukken gedurende 6 weken voor een ieder tijdens de openingstijden ter inzage bij het informatiecentrum van het gemeentehuis, Markt 20 te Schijndel.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder, (naar eigen keuze) mondelinge en/of schriftelijke zienswijzen bij de gemeenteraad, Postbus 5, 5480 AA te Schijndel indienen. Schriftelijke zienswijzen kunnen ook via info@schijndel.nl onder vermelding van zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan Centrum 2009 en van het registratienummer (09.014990) worden ingediend. Zienswijzen gelijk aan of meer dan 5Mb worden door ons niet ontvangen. Indien hiervoor gekozen wordt, behoort dit tot het eigen risico. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen dient u vooraf een afspraak te maken met mevrouw R. van Tilborg, werkzaam bij de cluster Ruimtelijke Ordening van de afdeling VROM, tel.nr.: 073-5440 958.

Deze bekendmaking vindt tevens plaats op de gemeentelijke website: www.schijndel.nl. De documenten zijn ook elektronisch beschikbaar (www.schijndel.nl/map bouwen, plannen en projecten/map bestemmingsplannen). Op deze site kan het ontwerpbestemmingsplan (toelichting, voorschriften, plankaart) worden gedownload.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schijndel.

Naar boven