stcrt-2009-7030-001.png Vaststellingsbesluit bestemmingsplan ‘partiële herziening bestemmingsplan Maasbracht-Brachterbeek, Molenweg 80’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maasgouw maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘partiële herziening bestemmingsplan Maasbracht-Brachterbeek, Molenweg 80’ is vastgesteld door de gemeenteraad van Maasgouw bij besluit d.d. 7 mei 2009.

Het plangebied van voornoemd ontwerpbestemmingsplan betreft het perceel gelegen aan de Molenweg 80 te Maasgouw (hoek Molenweg/Zuidsingel), kadastraal bekend als gemeente Maasbracht, sectie E, nummer 5175. Het doel van deze partiële herziening van het bestemmingsplan ‘Maasbracht-Brachterbeek’ is het komen tot een goede planologische en juridische afweging om de aanwezige vigerende bouwtitel ongedaan te maken.

Het vastgestelde bestemmingsplan wijkt op onderdelen af van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter visie heeft gelegen. De aangebrachte wijzigingen hebben betrekking op de volgende onderdelen:

  • In het bestemmingsplan wordt geen aanlegvergunningenstelsel opgenomen, aangezien dit stelsel erop gericht was (opgaande) beplanting en wildgroei tegen te gaan. De gemeente kan echter reeds op grond van artikel 5.1.1 van de bouwverordening optreden tegen deze beplanting. Hiermee is het opnemen van een aanlegvergunningenstelsel overbodig geworden.

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken en voormeld raadsbesluit liggen voor eenieder vanaf 21 mei 2009 gedurende zes weken (dus tot en met 1 juli 2009) ter visie. Het voormelde bestemmingsplan met genoemde stukken en voornoemd besluit kunnen worden ingezien in de informatieruimte van het publiekscentrum van het gemeentehuis, Markt 36 te Maasbracht (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het publiekscentrum, uitgezonderd gedurende de avondopenstelling). Het bestemmingsplan zelf bestaat overigens uit de verbeelding, de bestemmingen en regels alsmede een toelichting.

Het bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken en het vaststellingsbesluit worden tevens langs elektronische weg beschikbaar gesteld en wel via www.gemeentemaasgouw.nl. Voorts wordt eenieder in de gelegenheid gesteld het bestemmingsplan met genoemde stukken en besluit op het gemeentehuis langs elektronische weg te raadplegen.

Met ingang van de dag die volgt op de dag van tervisielegging kan gedurende een periode van zes weken tegen voornoemd besluit van de gemeenteraad bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht.

  • een belanghebbende tegen de bij de vaststelling van het plan door de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerp aangebrachte wijzigingen.

Iedereen die beroep instelt, heeft tevens het recht om, binnen bovengenoemde termijn van tervisielegging, een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroepschriften respectievelijk verzoeken om voorlopige voorziening dienen te worden gericht aan de Afdeling respectievelijk de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven