stcrt-2009-7028-001.png Gewijzigde vaststelling Bestemmingsplan Bedrijventerreinen Burgh-Haamstede en Scharendijke

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het vastgestelde bestemmingsplan Bedrijventerreinen Burgh-Haamstede en Scharendijke van 8 mei tot en met 18 juni 2009 voor iedereen ter inzage ligt in de leesruimte van het gemeentehuis, Laan van Sint Hilaire 2 te Zierikzee. Op werkdagen is de leesruimte geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden kunt u het bestemmingsplan ook inzien op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur. Ook staat het bestemmingsplan op www.schouwen-duiveland.nl.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de bedrijventerreinen de Roterij te Burgh-Haamstede en de Lelie te Scharendijke.

Het bestemmingsplan maakt onderdeel uit van de integrale bestemmingsplanherziening van alle plannen voor bedrijventerreinen binnen de gemeente Schouwen-Duiveland. Het doel van het plan is beheer van de huidige situatie. Belangrijke wijziging ten opzichte van het bestemmingsplan is het vervallen van de mogelijkheid tot het bouwen van bedrijfswoningen. Tegen het ontwerp zijn 3 zienswijzen ingebracht. Bij het bestemmingsplan ligt tevens het raadsvoorstel en het raadsbesluit ter inzage. Hierin zijn de ingebrachte zienswijzen behandeld en wordt het besluit gemotiveerd.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen aangebracht:

Aanpassingen in de toelichting:

De tekst van paragraaf 5.6 (Externe veiligheid) is overeenkomstig het advies van de Veiligheidsregio aangepast.

De tekst van hoofdstuk 8 (Economische uitvoerbaarheid) is anticiperend op de ministeriële regelgeving omtrent de uitzondering op de exploitatieplanverplichting aangepast.

Aanpassingen in de regels:

  • aan artikel 4 lid 1 is een nieuw sublid toegevoegd. artikel 4 lid 1 sub m (oud) wordt vernummerd tot artikel 4 lid 1 sub n;

  • artikel 4 lid 1 sub m (nieuw) luidt als volgt: ‘ter plaatse van de aanduiding “specifieke vorm van detailhandel-caravancentrum” een caravancentrum’

Aanpassingen op de plankaart:

  • het met de bestemming Verkeer-Verblijfsgebied bestemde gebied, is overeenkomstig de eigendomsrechten van de gemeente beperkt tot de percelen kadastraal bekend G 608, G 610 en G 613 en het met de bestemming Bedrijf 1 bestemde gebied is uitgebreid zodat de percelen kadastraal bekend G 609, G 611 en G 612 in hun geheel onder deze bestemming vallen;

  • de plankaart van de Roterij is uitgebreid met de (thans ontbrekende) functieaanduiding (sb-cac) detailhandel-caravancentrum;

  • de bestemming van de Roterij 6 is veranderd van ‘sdh-dmf’ (detailhandel motorfietsen) in ‘sdh-bom’ (bouwmarkt);

  • de bestemming van de Roterij 15 is veranderd van ‘sdh-dmf’ (detailhandel motorfietsen) in ‘sdh-cac’ (detailhandel-caravancentrum).

Van zaterdag 9 mei tot en met vrijdag 19 juni 2009 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door iedereen die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, door iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken en door iedere belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan. Een beroepschrift kunt u indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van voornoemde Afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Het bestemmingsplan treedt naar verwachting op grond van artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking op 20 juni 2009.

Zierikzee, 7 mei 2009

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland.

Naar boven