stcrt-2009-7014-001.png Aankondiging onteigening

Bekendmaking ex artikel 80 Onteigeningswet

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maasbree maakt, daartoe gemachtigd door de raad, bekend dat met ingang van 21 mei 2009 conform de in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht geregelde uniforme openbare voorbereidingsprocedure gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerp-raadsbesluit tot onteigening met bijbehorende stukken, houdende vaststelling van een onteigeningsplan voor de onteigening van gronden, gelegen in het plangebied van het bestemmingsplan ‘Projectvestiging glastuinbouw Siberië’ (vastgesteld door de gemeenteraad op 10 februari 2009). Belanghebbenden ontvangen, voorafgaand aan de ter inzage legging, een exemplaar van het ontwerp-raadsbesluit met bijbehorende stukken.

Het ontwerp-raadsbesluit met bijbehorende stukken ligt ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Maasbree, Dorpstraat 20 in Maasbree. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12:00 uur en ‘s middags na (telefonische) afspraak. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer G.J.J. van Houtert, telefoonnummer 077-4656138. De ter inzage liggende stukken kunt u ook inzien of downloaden op de website van de gemeente Maasbree, www.maasbree.nl.

Het onteigeningsplan heeft betrekking op de thans nog niet door de gemeente Maasbree verworven onroerende zaken die zijn gelegen in het plangebied van het bestemmingsplan ‘Projectvestiging glastuinbouw Siberië’, dat wordt begrensd door de rijksweg A67 in het noorden, de weg Rozendaal in het westen, de Eindhovenseweg in het oosten en in het zuiden o.a. door recreatiepark Breebronne. De betreffende onroerende zaken zijn gelegen aan de straten Siberië, Rozendaal en de Lange Heide.

De onteigening geschiedt ten name van de gemeente Maasbree, ter realisering van het bestemmingsplan ‘Projectvestiging glastuinbouw Siberië’ van de gemeente Maasbree, waarin aan de te onteigenen percelen de bestemmingen ‘Agrarisch-Projectvestiging glastuinbouw’ (A-PG), ‘Natuur’ (N), ‘Verkeer’ (V) en ‘Water’ (WA) zijn gegeven.

Gedurende de termijn dat het ontwerp-raadsbesluit met bijbehorende stukken ter inzage ligt kunnen belanghebbenden schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijze omtrent het ontwerp-raadsbesluit kenbaar maken. Wanneer u uw zienswijze schriftelijk kenbaar wilt maken, dient u de brief te richten aan de raad van de gemeente Maasbree, Dorpstraat 20 te 5993 AN Maasbree. Mondeling kunt u uw zienswijze indienen nadat hiervoor een afspraak is gemaakt met de heer G.J.J. van Houtert, telefoonnummer 077-4656138. De gemeente zal daarbij zorgdragen voor een schriftelijke verslaglegging van uw zienswijze.

Ingevolge artikel 10 van de Wet openbaarheid van bestuur zullen de onderhandelingsstukken niet voor eenieder ter inzage liggen.

Maasbree, 20 mei 2009

Burgemeester en wethouders van Maasbree.

Naar boven